Obveza nošenja zaštitnih maski u trgovinama na veselje svim lopovima: Krade se više a identifikacija je nemoguća!

Foto (ilustracija): Marko Todorov / CROPIX

Cijela Hrvatska bruji o nošenju zaštitnih maski, jedni negoduju, drugi smatraju da je to sigurna prevencija oboljenja od covida 19. Jedno je sigurno, maske u zatvorenim prostorima, s naglaskom na trgovine, plodno su tlo za lopove koji time uspješno skrivaju svoj identitet.  Pri tome su trgovci nemoćni, jer ne mogu identificirati lopova.

Prema priopćenju PU Zagrebačke, prošli tjedan dogodile su se dvije krađe u Velikoj Gorici u poznatim poslovnicama BIPA i Muller. U oba slučaja, iznos je debelo prešao tisuću kuna (2000 i 4500 kuna), tako da policija provodi istraživanje, no upravo zaštitna maska stvara problem kod identifikacije.

U križevačkom supermarketu KTC lopovi su otišli korak dalje, te police prazne do iznosa od 999 kuna jer ispod krađe od tisuću kuna policija ne postupa po službenoj dužnosti.

Ova iznimno visoka ljestvica limita predstavlja pravi problem vlasnicima trgovačkih lanaca diljem Hrvatske, a prema izjavama trgovaca u Jutarnjem borba protiv lopovluka bila bi puno učinkovitija kada bi policija postupala i zbog manjeg iznosa ukradene robe.

Nije nikom cilj ići protiv trenutnih mjera Stožera, već želim samo skrenuti pozornost na opasnost koja je na leđima trgovaca, jer po Zakonu policiju ništa ne obvezuje da postupa ako je u pitanju vrijednost do tisuću kuna” izjavio je za Jutarnji Ivan Katavić, vlasnik križevačkog KTC-a.


Komentari