Objavljen popis najvećih poreznih dužnika: Pročitajte imena bivših političara, nogometaša i gospodarstvenika

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Porezna uprava objavila je popis poreznih dužnika na kojoj je nalaze neka poznata imena, među kojima ima bivših predsjedničkih kandidata, nogometaša i gospodarstvenika.

Mirko Rapić iz Splita prvi je u kategoriji poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost s 45 mil. kn duga. Rapić već godinama tvrdi da nije on dužan državi, nego država njemu, piše Večernji list.

Na listi je i Nadan Vidošević, koji prema podacima Porezne uprave, duguje 12,6 milijuna kuna. Od toga mu sve otpada na dug poreza i prireza na dohodak.

Šef Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nalazi se na 14. mjestu među fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost. Šuker duguje 5,8 milijuna kuna poreza i prireza na dohodak. Kako su 24sata ekskluzivno otkrila, Šuker je pokušao, ali očito nije uspio, dokazati podrijetlo svoje imovine, pa mu je država u svibnju ove godine sjela i na luksuzni stan u Opatiji i upisala zabilježbu s mogućnosti ovrhe.

Ako Šuker ne podmiri svoj dug, država bi mu mogla ovršiti i prodati stan koji se nalazi u potkrovlju Vile Portheim u Opatiji. Radi se o penthouseu u potkrovlju od 152 četvorna metra. Poznato je da Šuker uz ovu vrijednu nekretninu ima i stan od 108 četvornih metara u elitnom zagrebačkom kvartu Zelengaj, ali na to nije upisana zabilježba.


Na listi dužnika je i Lokomotivin igrač Sammir sa 1,583 milijuna kuna duga. Od toga je dužan 1,46 milijuna kuna za porez i prirez na dohodak, a 123.000 kuna za porez na promet nekretninama.

Odvjetnici Asja Piplović te Vladimir Gredelj i dalje se nalaze pri vrhu najdužnijih poreznih obveznika. Piplović duguje 9,2 milijuna kuna, a Gredelj 6,1 milijun.

Najveći porezni dužnik i dalje je Marijan Kunina. Prvi je na listi najdužnijih građana s gotovo 85 milijuna kuna. Na vrhu se nalazi već godinama. Kako je svojedobno pisao Jutarnji list, riječ je o umirovljeniku rođenom davne 1936. godine.

Komentari

loading...