Obitelj iz Donje Bistre u kojoj je majka ubila sina i sebe je bila pod nadzorom Socijalne skrbi! Ministarstvo je to preuštjelo

Foto: Cropix

Stravičan zločin u Donjoj Bistri potresao je cijelu Hrvatsku. Podsjećamo, 30-godišnja majka je nožem ubila svog sina (5), a zatim presudila sebi. Cure i dosada nepoznati detalji ove tragedije. Naime, kako doznaje Jutarnji list, obitelj ipak je bila u tretmanu nadležnoga Centra za socijalnu skrb, no resorno ministarstvo je to prešutjelo.

Naime, Ministarstvo socijalne skrbi u priopćenju je izvijestilo da socijalna služba “dosad nije postupala zbog nasilja u toj obitelji”.

Obitelj je godinama bila u tretmanu CZSS-a, a od samog rođenja djeteta roditelji su imali izrečenu mjeru nadzora. Navedena mjera, prema Obiteljskom zakonu, izriče se roditeljima koji nisu u stanju samostalno ostvarivati roditeljsku skrb pri čemu je ugrožen razvoj djeteta, doznaje Jutarnji.

Iz Ministarstva su opet ponovili da obiteljskog nasilja nije bilo te da su u Centar za socijalnu skrb Krapina poslali nadzor i izvijestit će kad on bude gotov.

Ravnatelj spomenutog Centra Sergej Erdelja za Jutarnji je otkrio da je obitelj bila dugi niz u tretmanu zbog, kako kaže, određenih materijalnih problema.

“S vremena na vrijeme bi dobivali jednokratnu pomoć. Nakon rođenja djeteta izrekli smo im mjeru nadzora nad roditeljskom skrbi, da ih imamo na oku, no nikad nismo uočili bilo kakvo zanemarivanje ni nasilje, dijete je uvijek bilo veselo i zbrinuto, bilo je redovito cijepljeno, bili smo u kontaktu i s pedijatrom”, otkrio je Erdelja.

Zašto je mjera više puta produljivana nije objasnio. Naime, ravnatelj CZSS-a Krapina tvrdi da je mjera istekla prije oko godinu dana i da su socijalni radnici procijenili i da nakon isteka treba nastaviti obilaziti obitelj.

Komentari