NOVO VELIKO ŽARIŠTE U HRVATSKOJ! Čak 59 novozaraženih! Svi su se zarazili na istom mjestu?

Foto: Damjna Tadic / CROPIX

U četvrtak je u Hrvatskoj zabilježeno 234 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te je broj aktivnih slučajeva ukupno 1325, dok su preminule četiri osobe.

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, pedeset i devet je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Pedeset i osam osoba je s područja županije, a jedna osoba je s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Od pedeset i osam novooboljelih osoba s područjažupanije, četrdeset i pet osoba su s područja grada Popovače od čega najveći broj čine osobe s područja naselja Gornja Jelenska, pet osoba je s područja grada Kutine, četiri osobe su s područja grada Siska, jedna osoba s područja općine Dvor, jedna osoba s područja općine Lekenik i jedna osoba s područja općine Topusko.

Podsjetimo u Sisačko-moslavačkoj županijinajrpije je jučer bilo potvrđeno četrnaest novih slučajeva. Jedanaest osoba je s područja grada Popovače.

Načelnik Stožera Sisačko-moslavačke županije Roman Posavec potvrdio je za N1 da se jedanaest osoba zarazilo na promociji knjige u naselju Gornje Jelensko.

“Događaj je bio lokalnog karaktera. Naselje Gornje Jelesnko imalo je promociju knjige. Netko od okupljenih bio je zaražen”, rekao je načelnik Stožera, dodavši da je promocija bila predviđena vani na otvorenom, no zbog loših vremenskih uvjeta preselili su je u zatvoreni prostor. Koliko je ljudi bilo na promociji, Posavec ne može reći sa sigurnošću.


Komentari