Novo istraživanje: Evo koliko građani vjeruju znanstvenicima Đikiću i Laucu i gdje je tu Capak!

Foto: PIXSELL

Agencija Promocija plus za RTL je provela istraživanje na 1300 ispitanika u kojem su odgovorili na pitanja vjeruju li Nacionalnom stožeru, kojima članovima i stručnjacima najviše, ali i podržavaju li strože mjere i lockdown.

Istraživanje je pokazalo da stariji građani imaju više povjerenja nego mlađi. A kojim to stručnjacima najviše, a kojima najmanje vjeruju?

Alemka Markotić (23,5 posto), koja se u posljednje vrijeme rjeđe pojavljuje u medijima, prvi je izbor, ali vjeruje joj manje od četvrtine svih ispitanika. Ministru zdravstva Viliju Berošu (20,7 posto), koji je na proljeće bio najpopularniji političar, još manje – nešto iznad petine. Treći je izbor Ivan Đikić (16,7 posto) koji nije član Stožera, a vidimo uživa dvostruko više povjerenja od Krunoslava Capaka (8,4 posto), glavnog epidemiologa Stožera, s kojim se javno sve glasnije razilazi u stavovima.

Ostalim stručnjacima iz Stožera i izvan njega građani još manje vjeruju. Miroslavu Radmanu (4,2 posto) nešto iznad 4 posto, Gordanu Laucu (2,3 posto) dvostruko manje. Tek nakon toga je šef Nacionalnog stožera, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade. Premijer u Davora Božinovića ima najviše povjerenja dok mu, prema istraživanju, vjeruje tek 2 posto ispitanika. Da ne vjeruju baš nikome poručuje više od 15 posto građana. Svim ostalim članovima Stožera i znanstvenicima koji javno iznose stajališta o koroni vjeruje manje od 2 posto Hrvata.


Komentari

loading...