Novinar Mario Pinjuh (30) preminuo od korone: ‘Kada se dogodi nama dragoj, bliskoj osobi, onda se dobro zamislite’

foto: Radio postaja Međugorje

U 31. godini korona je u smrt povukla Marija Pinjuha, novinara Radiopostaje Mir Međugorje i suradnika Jabuke TV.

Nakon mjesec dana borbe umro je u mostarskoj bolnici, u kojoj se za život borio na respiratoru. Usprkos najdubljim nadama obitelji, brojnih prijatelja, kolega novinara, svojih folkloraša, svima koji su ga po dobru poznavali, izgubio je bitku, piše Slobodna Dalmacija.

“Šokirani smo, u najdubljoj smo tuzi zbog tako naglog odlaska našeg prijatelja, kolege, čovjeka, našeg Marija. Već od sredine kolovoza kad nam je javio da je zbog korone na liječenju u mostarskoj bolnici, sa strepnjom smo pratili hoće li mu se stanje poboljšati.

Nažalost, bolest je bila prejaka, žao mi je i zbog njegove obitelji i nas samih. Ono što nas je najviše šokiralo je to što je bio mlad čovjek koji se nije tužio na neke zdravstvene teškoće. Koliko smo znali, bio je zdrav. To više nas je vijest o njegovoj smrti potresla”, kazao je potresen glavni urednik Jabuke TV Goran Kutle.

Marijeva smrt šalje i duboku poruku, onu o potrebi vođenja brige u vremenu od korone, ako ne o sebi, onda o ljudima oko nas. Nevjerni Tome će se i na ove riječi možda smijati, izrugivati se, no smrt mladih ljudi uzrokovana virusom, posebice onih koji se do tad nisu tužili na zdravstvene probleme, ukazuje kako to nije bezopasna igra. Ni mačji kašalj, kako koronu mnogi pokušavaju prikazati, piše Slobodna Dalmacija.

“I ova smrt pokazuje važnost pridržavanja mjera zaštite, provođenja odluka tijela koje ih donose. Ne smiju se mijenjati svako malo. Možemo mi govoriti ima korone, nema korone, ali kada se ovako nešto dogodi nama dragoj, bliskoj osobi, onda se dobro zamislite. Oprez je nužan. Važno je sačuvati zdravlje”, poručuje Goran Kutle.

Pinjuh je radio za nekoliko hercegovačkih medija, a dio tima radija Mir postao je 2018. godine.

 “Pamtit ćemo ga kao vrijednog kolegu koji je volio svoj posao. Nedostajat će nam njegova vedrina, susretljivost i mladenački duh”, napisali su njegovi kolege s Radija Mir Međugorje.

Pinjuh je pokopan u nedjelju u Širokom Brijegu, prenosi Večernji list.


Komentari