NOVI UDARAC NA DŽEPOVE GRAĐANA! DORH seli odjel s Trga u privatnu poslovnu zgradu!

Wikimedia

Zbog potresa, s Trga bana Jelačića Građansko-upravni odjel Općinskog državnog odvjetništva seli se na novu lokaciju i to u privatnu poslovnu zgradu.

“Prostor je iznajmljen na tri godine s tim da smo mi zbog činjenice da namjeravamo prostor koji je u vlasništvu RH koji su do sada koristili obnoviti u što kraćem roku mi smo si stavili klauzulu da možemo uvijek taj prostor otkazati sa otkaznim rokom od 3 mjeseca”, rekao je Juro Martinović, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa.

Novoiznajmljenih 1400 metara četvornih za zaposlenike DORH-a građane će na godinu stajati gotovo milijun kuna, piše Dnevnik.hr

Ali nije ovo jedina državna institucija koja se seli u privatni prostor i time stavlja veliki teret na građane.

Od Ministarstva gospodarstva i fonda za zaštitu okoliša čiji nas petogodišnji najam stoji ukupno 84,3 milijuna kuna, do Zagrebačke gruntovnice koja je iz NSK preseljena u novu zgradu što ćemo kroz tri godine platiti 15, 3 milijuna kuna, piše Dnevnik.hr.

Iako država u svom vlasništvu ima više od 4 tisuće poslovnih prostora, iz Vlade uvjeravaju kako niti jedan od njih nije bi adekvatan za preseljenje, stoga se postavlja pitanje, a za što jesu adekvatni ti prostori i kad će se iskoristiti i unovčiti bez da se građanma stvaraju dodatni troškovi?


Komentari