NOVI SKANDAL MINISTRA ZDRAVSTVA: Odakle Kujundžiću novac za kupnju još jedne kuće?

Foto: Marko Todorov / CROPIX

U prosincu prošle godine je obitelj ministra zdravstva, Milana Kujundžića, kupila još jednu kuću u Zagrebu. On ju je 12. prosinca 2019. upisao u imovinsku karticu iz koje se saznaje kako je vlasnica kuće s okućnicom u Maksimiru njegova supruga Tatjana. Ukupna površina iznosi 288 četvornih metara, a plaćeno je 1,462.500 kuna, piše Telegram.

Prilikom nadopunjavanja imovinske kartice Kujundžić je naznačio kako su do nove nekretnine došli “kupnjom od drugih izvora dohotka, novčanom pozajmicom te zaduženjem kod banke (kredit)”, no spomenuti portal ističe kako je kupnja problematična iz nekoliko razloga.

U imovinskoj kartici nisu vidljiva sredstva pomoću kojih je obitelj Kujundžić mogao kupiti nekretninu do kraja.

U razgovoru s Telegramom Kujundžić je kazao kako je od nekoga posudio 300 000 kuna, ali tu pozajmicu nije upisao u imovinsku karticu baš kao što nikada nije otkrio od koga je novac uopće posuđen. Za ostatak novca od 412 500 kuna ministar tvrdi da je podmirn iz štednje, ali brojek se ne poklapaju s onima koje je on dostavio Povjerenstvu za sukob interesa.

U studenome prošle godine supruga ministra Kujundžića je podignula kredit u PBZ banci na iznos od 750 000 kuna što čini polovicu od onoga koliko je kuća plaćena. Novinari Telegrama poslali su ministru upit da im objasni odakle ostatak novca.

”Ministar nam nije htio odgovoriti od koga je posudio novac ni kakav je otplatni plan, odgovarajući tek kako će “posuđeni novac, naravno, biti vraćen”. Problem je, međutim, što ministar nije upisao zaduženje u iznosu 300.000 kuna u imovinsku karticu pod kategoriju obaveza, a morao je”, napisali su.

Imovinska kartica pak pokazuje drugo – od 2016. godine do danas, u njegovoj imovinskoj kartici stoji kako supruga i on imaju 275.000 kuna ušteđevine. Taj iznos ostao je nepromijenjen i nakon što su kupili kuću.

Na sve navedene nelogičnosti oko ispunjavanja imovinske kartice upozoreno je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, koje je potvrdilo da će napraviti redovitu provjeru podataka iz izvješća o imovinskom stanju s podacima prikupljenim od nadležnih tijela


Komentari