NOVI PREVARANTI HARAJU: Ako dobijete poruku Hrvatske pošte, ne nasjedajte na prevaru!

Ilustracija: Ronald Gorsic / CROPIX

Ako ste primili poruku da ste baš vi dobitnik novog mobitela, ne nasjedajte, niste dobili ništa. A ako odgovorite na prevaru, možete dobiti jedino minus na računu.

Ovakve prevare su relativno česte a najaktualnija je ona u kojoj koriste i logo “Hrvatske pošte”, te vas uvjeravaju da ova kompanija nasumičnim odabirom daruje nove mobilne uređaje, piše Slobodna Dalmacija.

U poruci se od vas zahtjeva da ispunite anketu u kojoj ocjenjujete svoje zadovoljstvo uslugom koju vam navodno pruža Hrvartska pošta. Nakon što ste ispunili anketu, poruke vas dalje traže da pošaljete jedan dolar kako bi vam mogli dostaviti mobitel na vašu adresu.

Ovim trikom lopovi dolaze do broja vašeg bankovnog računa, te svih ostalih osobnih podataka koji su im dovoljni kako bi s njega skinuli iznos koji god žele.

Slobodna je Dalmacija čak kontaktirala Hrvatsku poštu, iz koje su im potvrdili da se radi o lažnim nagradnim igrama. Iz ove kompanije stoga pozivaju da prijavite svaki takav pokušaj prevare i neovlaštenog korištenja njihovog logotipa.


Komentari