Novi predsjednik UV KB-a Dubrava o smjeni ravnatelja: Nije zadatak da skidamo glave!

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Jučer je, nakon završene zdravstvene inspekcije u Kliničkoj bolnici Dubrava – smijenjeno je Upravno vijeće. Kako je potvrđeno HRT-u, novi predsjednik Upravnog vijeća je Silvio Bašić, istaknuti stručnjak i pročelnik Zavoda za neurologiju, a prije mjesec dana imenovan je i državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva.

Razriješena je pak dosadašnja predsjednica Grozdana Perić te članice Upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava Veronika Laušin i dr. sc. Irena Jukić. Novim članovima imenovani su Jasminka Hlupić i Vedran Kranjčević.

– Moj prvi potez je odavno počeo kad sam došao u bolnicu u 2008. godine. Trudio sam se podići kvalitetu pružanja usluge našim bolesnicima, kao i velika većina zdravstvenih djelatnika, rekao je novi predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić u Dnevniku HTV-a.

Na pitanje hoće li smijeniti ravnatelja bolnice, rekao je da zadatak novog Upravnog vijeća nije da smjenjuje.

–  Nije zadatak da skidamo glave, nego da omogućimo djelatnicima perjanice hrvatskog zdravstva, a to je KB Dubrava, da i dalje maksimalno profesionalno pružaju adekvatnu skrb našim bolesnicima. Ako bude potrebe, poduzet ćemo sve potrebne mjere, rekao je Bašić.

– Nisu bitne formalne odluke, nego da o tome vodimo računa i o bolnici i o bolesnicima koji nisu bolesni od COVID-a, dodao je.

Rekao je da liječnika, a posebno medicinskih sestara nedostaje u cijeloj zemlji, pa tako i kod njih kao i u drugim bolnicama.

– Pokušavamo napraviti najviše što možemo. U procesu je pojačanje kadrova, dolaze i nove medicinske sestre i novi liječnici, rekao je.

Dodao je da cijela Klinička bolnica Dubrava postaje COVID-bolnica jer se očekuje velik priljev bolesnika.

– To će biti onog trenutka kada kapaciteti za COVID-bolesnike budu premali, rekao je.
Onima koji smatraju da koronavirus nije opasan, rekao je kako ih moli da dođu volontirati u KB Dubrava ili neki drugi COVID-centar u Hrvatskoj i uvjere se iz prve ruke.


Komentari