Novi podaci Stožera: U gradu Zagrebu 32 novozaražena, a u županiji 12! Jučerašnji dan broji najveći broj testiranja do sada

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na tiskovnoj je konferenciji izvijestio o nova 32 zaražena.

Jučerašnji dan, rekla je Sandra Šikić, broji najveći broj testiranja do sada. Zbog gužvi, istaknula je, molimo građane za strpljenje.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 18.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 319 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o dvanaest osoba više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 78 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 230 osoba, a 11 ih je preminulo.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 17.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 307 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od dana prije radi se o pet osoba više. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 66 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 230 osoba, a 11 ih je preminulo.

 

U Zagrebu je od petka do jučer zabilježeno 128 slučaja zaraze virusom Covid-19, a ukupno je 388 aktivnih slučaja.

“U petak je bilo 47 slučajeva zaraze, u subotu 36 dok je u nedjelju bilo 45 pozitivnih. Od jučerašnjih 45 novooboljelih, 20 su kontakti ranije zaraženih osoba, 14 osoba povezuje se s boravkom na godišnjem odmoru, dvoje su nejasne anamneze, a troje su slučajevi uvezeni iz Austrije i Bosne i Hercegovine, dok je za njih šestero epidemiološka obrada u tijeku”, rekla je zamjenica ravnatelja Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar.

Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav, uz uputnicu liječnika obiteljske medicine, brisevi na COVID -19, osim u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, uzimaju se i na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11
Dom zdravlja Zagreb – Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22
Dom zdravlja Zagreb Istok – Grižanska 4

Uzimanje uzoraka obavlja se danas do 16 sati, a prema uputi gradonačelnika Milana Bandića zbog trenutne epidemiološke situacije, ambulante će od sutra raditi od 8 do 20 sati.

Testiranje o vlastitom trošku (bez uputnice liječnika) i dalje se može obaviti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 8 do 16, a vikendom i blagdanom od 8 do 14 sati.

Komentari

loading...