Novi čovjek dolazi na čelno mjesto modnog diva: Evo tko će šefovati u Varteksu

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nenadu Bakiću krajem ove godine istječe mandat predsjednika Uprave Varteksa te od početka iduće godine nastavlja rad u Nadzornom odboru na funkciji predsjednika toga tijela, dok će ga na čelu tvrtke zamijeniti sadašnji član Uprave Tomislav Babić, izvijestili su u ponedjeljak iz Varteksa.

Predsjedniku Uprave Varteksa Nenadu Bakiću istječe mandat s danom 31. prosinca 2019. godine. Bakić od 1. siječnja 2020. nastavlja rad u Nadzornom odboru, na funkciji predsjednika Nadzornog odbora te će dalje nastaviti predsjedati Odborom za strategiju i razvoj.

Nadzorni odbor na današnjoj je sjednici imenovao dosadašnjeg člana Uprave Tomislava Babića na funkciju predsjednika Uprave Varteksa, s danom 1. siječnja 2020. godine, objavili su iz Varteksa putem Zagrebačke burze.

Inače, Babić je krajem srpnja ove godine imenovan članom Uprave za komercijalne poslove, a na to je mjesto došao s mjesta direktora za razvoj u Varteksu.

Uz Babića, član Uprave Varteksa je i Damir Radmilović.

Nadzorni odbor Varteksa je sredinom siječnja ove godine privremeno, do kraja 2019. godine, imenovao Bakića predsjednikom Uprave, a nakon što je ostavku na mjesto predsjednika Uprave dao Ivan Perković.

Nenad Bakić najveći je pojedinačni dioničar Varteksa u kojem, po zadnjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva, drži 46,69 posto dionica.

Prema ranije objavljenom konsolidiranom financijskom izvješću, Varteks grupa je u prvih devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od gotovo 8,6 milijuna kuna, što je znatno manji gubitak nego u istom razdoblju lani kada je iznosio 15,4 milijuna kuna.

U razdoblju siječanj-rujan ove godine ukupni su prihodi Varteks grupe iznosili 123,06 milijuna kuna, što je 3,5 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su ukupni rashodi smanjeni za gotovo dva posto, na 131,65 milijuna kuna.

Iz Varteksa su u komentaru devetomjesečnih rezultata ponovili kako glavni biznis varaždinske tekstilne tvrtke ponovo postaje vlastita moda i maloprodaja, poručujući i da u očekuju značajno bolji rezultat u četvrtom kvartalu koji je i inače ciklički jak kvartal.

“U četvrtom kvartalu Uprava očekuje bitno bolji rezultat od prošlogodišnjeg, s obzirom na odličnu pripremu sezone u smislu kvalitete i količine proizvedenog robnog fonda, uspješan povratak brenda s dosadašnjim rastom maloprodaje od skoro 70 posto, značajne planirane i već ostvarene promotivne aktivnosti, i dalje očekujemo vrlo dobar zadnji kvartal”, istaknulo je vodstvo kompanije u komentaru devetomjesečnog financijskog izvješća.

I u tom je izvješću naglašeno da najznačajniji teret i rizik i dalje ostaje značajno narušena likvidnost, uz poruku da “Uprava radi i na dugoročnom rješavanju likvidnosti i zaduženosti kroz monetiziranje nekretnina društva, a u prvom redu nekretnine na lokaciji sjedišta društva u Varaždinu”.

Komentari