NOVE BROJKE: 174 nova slučaja, preminulo je 39 osoba, u Zagrebačkoj zabilježeno 15 pozitivnih

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Hrvatskoj su u ponedjeljak zabilježena 174 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulo je 39 osoba. Ukupan broj zaraženih je 3726, od čega su na bolničkom liječenju 1742 pacijenta. Testirano je više od 2 tisuće uzoraka. U samoizolaciji nalazi se 16687 osoba.

U Zagrebačkoj županiji u zadnja 24 sata od koronavirusa oboljelo je 15 osoba, a ozdravilo ih je 92, izvijestio je u ponedjeljak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. U gradu Zagrebu zabilježeno je 26 novih slučajeva.

Tri osobe u zadnja 24 sata zaražena su u Jastrebarskom, po dvije u Samoboru, Svetoj Nedjelji i općini Farkaševac, a po jedna u Zaprešiću, Velikoj Gorici, Svetom Ivanu Zelini te općinama Brdovec, Pisarovina i Križ.

Od početka pandemije do danas evidentirano je 18.390 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno ih je 17.479, a 60 osoba je umrlo. Trenutno je aktivan 851 slučaj.

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 26 novooboljelih osoba od koronavirusa, a 53 osobe dobile su mjeru samoizolacije, izvijestili su u ponedjeljak iz (NZJZ) Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Većinom je riječ o kontaktima s prethodno oboljelim osobama, rekla je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba zamjenica ravnatelja NZJZ “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić.

Dodala je i kako je sedam osoba korisnika domova za starije i nemoćne ima pozitivan nalaz na koronavirus. Navela je i u da je u zadnja 24 sata u tom Nastavnom zavodu provedeno 395 testiranja.

Zamjenica ravnatelja NZJZ Šikić je izvijestila i da su u proteklom tjednu proveli više od 4100 cijepljenja, a ovaj tjedan ih se planira 3900, pri čemu je polovica doza rezervirana za drugu dozu cijepljenja protiv koronavirusa.


Komentari