Nova sramota zagrebačkih menzi! Ono što se studentima servira je opasno po zdravlje, oni od svega napravili urnebesnu šalu

Petar Starčević / Facebook

Pribadača, kamen, dlake, bube – samo su dio ‘asortimana’ pronađenog u studentskim jelima koja se poslužuju u menzi. Naravno nije svaka menza ista, ali u globalu nerijetko društvenim mrežama kruže fotografije koje izazivaju zgražanje nad onim što se servira studentima.

Ovih dana u grupi “Studentski dom ‘Stjepan Radić – Sava'” na vidjelo su izneseni dokazi o novom slučaju, ali koji je od svih dosadašnjih ozbiljniji jer sirovo meso može sadržavati bakterije koje nose opasne zaraze. Naime, infekcije koje se razvijaju u crijevima nakon nedovoljne obrade mesa obično sa sobom nose simptome kao što su grčevi u trbuhu, plinovi, mučnina i proljev, ponekad i povraćanje, uz manjak apetita i obično povišenu temperaturu te groznicu, a u rijetkim situacijama posljedice mogu biti i još gore.

No, iako je slučaj prilično opasan, studenti koji su već navikli svašta pronalaziti u svojim obrocima sve su okrenuli na šalu.

“Novo u menzi: tatarski ćevap”, napisao je student u opisu fotografije, na što su uslijedili slični šaljivi komentari:

“Pa ovaj još diše!”, “Salmonela in progress…”, “Samo najkvalitetnije meso se jede medium rare ili rare. Budi zahvalan”.


Petar Starčević / Facebook

Komentari

loading...