NOVA PROMJENA VREMENA! Alergičari će konačno malo prodisati, dok posebno upozorenje slijedi ‘tlakašima’

pexels

Prognostičari su najavili naglu promjenu vremena što će osobito negativno osjećati kronični bolesnici, dok će oni s alergijama konačno normalno prodisati.

Čak 15 stupnjeva niže temperature uz kišu mnogim će kroničnim bolesnicima donijeti dodatne tegobe početkom sljedećeg tjedna.

“To se najčešće odnosi na bolesnike sa srčanim, neurološkim i psihijatrijskim tegobama te one s dijabetesom. Ljudi koji imaju problema s tlakom mogu osjetiti nagle skokove u vrijednostima pa je dobro izmjeriti tlak prije svakog uzimanja lijeka, a potom se konzultirati sa svojim liječnikom oko doziranja”,  za 24sata kazao je dr. Darko Sinjeri, spec. hitne medicine iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba.

Visoki tlak u tridesetima može biti rizičan za mozak, pazite se

“Kad je riječ o neurološkim tegobama, takvi pacijenti najčešće trpi pojačane migrene, glavobolje ili vrtoglavice praćene mučninama, dok psihijatrijski pacijenti osjećaju povećani umor, razdražljivost, bezvoljnost i probleme sa spavanjem”, nastavlja dr. Sinjeri navodeći kako i za njih vrijede ista pravila.

Dr. Mazalin savjetuje kako je najbolje tijekom naglih promjena vremena ostati kod kuće i što manje boraviti na otvorenom, iako bi oni koji pate od alergija, osobito ambrozije, konačno mogli prodisati.

Kod Hrvata umiranje od korone najčešće ‘pogura’ visoki tlak

“Ne izlažite se pretjeranim naporima i sve aktivnosti svedite na minimum. Dodatno, ako možete mjeriti šećer ili tlak, svakako malo redovitije provjerite te parametre kako biste uočili promjene”, savjetovao je dr. Mazalin dodajući kako pomaže i laganija prehrana te konzumacija dovoljnih količina vode, pišu 24sata.


Komentari