NORIJADA BEZ POVORKE S TRGA! Zagrepčani ogorčeni zbog odluke: ‘Hod za život može, Pride isto može, ali nešto što postoji desetljećima ne’

Maturanti Zagreb, (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, norijada se vraća u Zagreb. U srijedu 25. svibnja održat će se manifestacija Dan zagrebačkih maturanata. Ovaj veliki dan, srednjoškolci će proslaviti na Bundeku, a tradicionalna povorka od Trga Bana Jelačića će izostati.

Zagrebačke maturante do 20 sati na gradskom jezeru zabavljat će DJ Kiki B, Ružno pače, DJ Vermont, The Kings, Mimi Mercedez i DJ Turk. Što o ovoj manifestaciji pod pokroviteljstvom Grada Zagreba misle građani, odlučili smo doznati putem ankete na Facebook profilu portala Zagreb.info.

Pitanje je glasili “je li Grad trebao organizirati povorku s Trga za norijadu?”, a reakcije su se vrlo brzo počele nizati. Mišljenja su podijeljena, no ipak prevladava odgovor “da”. Neki su svoj stav pokrijepili s objašnjenjima.

‘Ako mogu ‘špancirati razni hodači…’

“Da, to je tradicija i ako mogu špancirati razni hodači koji dolaze iz svih krajeva onda mogu i djeca koja odrastaju u tom gradu”, “Dajte djeci taj dan. Moja kćer 2020. ni norijadu, a ni maturalnu večeru nije imala”, “Da, jer su dvije godine bili zatvoreni. Jedino nisam sigurna da im je pogodio glazbeni ukus”, pisali su ljudi u komentarima.

Bilo je i onih koji su izostanak povorke ocijenili sramotnim.

“Sramota za gradsku vlast”, “Može Hod za život, može LGBT, ali nešto što postoji desetljećima i veliki je korak prelaska te djece u novo razdoblje života. To ne može.  Sramota!”, smatra dio čitatelja.

‘Neka skaču na Bundeku do mile volje’

Nekima se Bundek čini kao idealna odluka.

“Bolje da se svi okupe na Bundeku, bez povorke jer svih ovih godina su uništavali Jelačić plac, a treba to sve poslije očistiti i Trg vratiti u normalu. Možete me kritizirati, no sve to košta, a građani to plaćaju, tako da…”,  “Na Bundek svi i neka skaču do mile volje”, “Neodgojena djeca koja razbacuje božje brašno i koja nisu vidjela vjeronauk u školama. Sramota”, stav je dijela čitatelja.

Komentari