Nogometaši velikoga srca: Zavodu za neonatologiju u Petrovoj donirani uređaji za pomoć najmanjima

FOTO: Facebook/ klub roditelja nedonoščadi Palčići

MNK Futsal Dinamo te tvrtka Tekstilpromet u suradnji sa klubom roditelja nedonoščadi Palčići donirali su zavodu za neonatologiju u Petrovoj bolnici uređaje za EEG snimanje kod nedonošćadi.

Uređaje vrijedne skoro 62 tisuće kuna uručili su Petrovoj bolnici predstavnici Futsal Dinama, Tekstilprometa te predstavnici kluba roditelja Palčići. Donirano je pet kapica s elektrodama i perfuzor.

Do sada je postupak podrazumijevao postavljanje 12 metalnih elektroda, pojedinačno, na oglavak te njihovo fiksiranje mrežom. Napredniji, brži i za dijete puno ugodniji način je korištenje kapica s ugrađenim elektrodama. One su satkane od kvalitetnog materijala, izdrživog i mekog, a metalni dio elektrode ne naliježe izravno na tanku kožu nedonoščeta.

FOTO: Facebook/ klub roditelja nedonoščadi Palčići

EEG-om se može pratiti i sazrijevanje funkcija mozga ili njihova odstupanja, te je ovo vrlo moćan prognostički alat, koji može identificirati onu djecu kojoj treba omogućiti ranu intervenciju. Bolnica u Petrovoj je prva u regiji koja će koristiti ovu metodu te uvelike olakšati posao lječnicima, a i našim najmlađima.

FOTO: Facebook/ klub roditelja nedonoščadi Palčići

Novac je skupljen na utakmici MNK Futsal Dinamo u prosincu 2018. godine, koja se održala pod nazivom Bijela bajka, gdje je sav prihod išao u ovu humanitarnu akciju. Gospodo, svaka čast!

Komentari