Nogalo otkrio detalje svoje smjene: Posebno je zanimljiva tvrtka osnovana ove godine

Dr. Boro Nogalo (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Donedavni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu Boro Nogalo, koji je smijenjen zbog nezakonitog zapošljavanja, za Dnevnike Nove TV pojasnio je svoj trenutni status i otkrio koji su njegovi sljedeći potezi u borbi protiv odluke o njegovoj smjeni.

Smjena bivšeg ravnatelja zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala izazvala je buru reakcija.

On je smijenjen je na osnovi rješenja Gradskog kontrolnog ureda. Kako tvrde, u radu bolnice uočene su nepravilnosti, točnije nezakonitosti u zapošljavanju liječnika. Nogalo odbacuje sve optužbe, a za svoju smjenu proziva predsjednicu Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Anu Stavljenić Rukavinu i tvrdi da je odlučila u ime interesne skupine koju zastupa pokrenuti postupak razrješenja njegove dužnosti prije isteka mandata.

O ekspresnoj smjeni za Dnevnik Nove TV govorio je Boro Nogalo, a on je, između ostalog, objasnio i svoj trenutni status.

Jeste li vi sada iskusni liječnik bez posla?

V.d. ravnateljice Srebrnjaka poslala otvoreno pismo: ‘Bolnici smo već osigurali 7 milijuna kuna’

”Nisam bez posla. Ja sam pedijatar i liječnik kao što sam to uvijek i bio, osoba koja se zajedno sa svojim timom zatekla u bolnici Srebrnjak ’97. godine i s timom koji sam stvarao dugi niz godina. Ja sam osoba koja je s tim timom danas postigla da smo postali prva ”bolnica prijatelj djeteta”, prva informatizirana bolnica, da smo potpisali najveći ugovor od gotovo pola milijarde kuna za izgradnju bolnice i instituta. Postali smo pedijatrijska klinika i u posljednja dva tjedna prva međunarodno akreditirana ustanova u javnom zdravstvu”, rekao je Nogalo.

I kao nagradu Upravno vijeće vas je smijenilo. Navelo je nezakonito zapošljavanje. Kako tvrde, vi ste raspisivali natječaj za kirurga, a zapošljavali pedijatra. Je li to točno i je li nanesena šteta bolnici?

Ni jednog pedijatra, odnosno osobu bilo koje kategorije, nisam zaposlio bez natječaja i bez potpisa Upravnog vijeća. Zajedno smo bili u tome, je li to bila faza kada nije bilo pedijatara i kad su se pedijatri tražili svijećom, mi smo morali zajednički osigurati. Dakle profesorica Ana Stavljenić-Rukavina, Jelena Pavičić Vukičević i ja smo osiguravali da sustav funkcionira, da djeca ne budu ugrožena i da funkcionira bolnica. To je, na kraju krajeva, naša dužnost.


Komentari