Njeni posjetitelji nisu mogli uživati u glazbi, ali je doskočila problemu, dvorana Lisinski odašilje glazbu sa svojih zidova

Dva mjeseca od pojave koronavirusa u Hrvatskoj, zidovi mnogima omiljene koncertne dvorane Lisinski nisu čuli ni tona, no ona će sada nadoknaditi sve te dane te će 24-sata dnevno u svom dvorištu, svi posjetitelji i prolaznici moći neprestano uživati u glazbi.

Iz Lisinskog su danas predstavili inicijativu „Lisinski na otvorenome“ koja će omogućiti neprestano uživanje u glazbi, koje smo trenutno lišeni u našem Hramu glazbe zbog pandemije koronavirusa i posljedica izazvanih potresom, kazali su. Kada je već nemoguće slušati glazbu u Lisinskom – Lisinski izlazi na ulice i trgove i dovodi glazbu do svih onih koji se nađu u blizini, ističu. 

U sklopu inicijative, na južnoj i zapadnoj strani pročelja Dvorane postavljeni su zvučnici iz kojih će 24 sata dnevno svirati različita vrsta glazbe te će teći Vukovarskom ulicom i Trgom Stjepana Radića od danas pa do daljnjega, navode.  

Lisinski na otvorenome je festival glazbe, ali i povijesni dan za Dvoranu koja ponosno prkosi tišini koja nas okružuje.

„Nismo pristali na apsolutnu tišinu, odgovaramo glazbom“, rekao je ravnatelj Dražen Siriščević. „Svirat će skoro dvjesto glazbenih primjera različitih glazbenih žanrova, a na displayu ispred zgrade prikazivat će se ime izvođača i naziv skladbe koja upravo svira. U kutu displaya stoji i tzv. Kalendar tišine – kalendar koji odbrojava dane, sate i sekunde od trenutka kad je Dvorana utihnula i koji će, nadam se, vrlo brzo otići u povijest“, nastavio je. 

Podsjetio je i na slogan Lisinskog „Ne slušajte obećanja nego glazbu“, te istaknuo kako je Lisinski spojio i glazbu i obećanja. „Dvorana je održala obećanje da će uskoro iz nje ponovno svirati glazba, što se ovom inicijativom upravo i ostvarilo.“

„Vidimo se u Lisinskom! Do tada uživajte u glazbi oko Lisinskog!“ poručio je za kraj ravnatelj Dvorane.


Komentari