‘NJEGOVA PORUKA JE OPASNA!’ Šokantan video bivšeg zastupnika: Pernar dao savjet muškarcima kako da se odnose prema ženama

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar objavio je video na TikToku u kojem muškarce savjetuje kako da se odnose prema ženama.

“Želim reći svim dečkima koji dejtate ženske i koji pričate s njima: Budite ljigavi, budite odvratni i budite što gori prema ženama! To vam je moj savjet. Što ćete biti bolji prema ženama, to će vas žene gore tretirati. To vam je moj osobni savjet”, poručio je Pernar u svome videu.

Prije ovog naputka svojim pratiteljima, Pernar je ispričao zgodu za koju tvrdi da se dogodila u jednom zagrebačkom klubu, gdje je otišao s jednom prijateljicom.

Kako navoodi, bila je super atmosfera, a onda je krajičkom oka primjetio jednu drugu djevojku.

“Ona je neverbalno pokazala otvorenost i ono u stilu – možeš prići. Ja sam joj prišao i rekao: ‘Bok, što ima?’  I ono, zeka peka. U međuvremenu plesali smo skupa, bila je baš dobra vibra. Pita ona mene za tu prijateljicu moju je li mi cura. Kažem joj da nije. Ha, nećeš to, po mom sudu, pitati ako nemaš neke namjere. Zašto bi je u suprotnom to brinulo? S druge strane, pa ne bi ja njoj prišao da sam smatrao to problemom, čak i da mi je cura”, ispričao je Pernar.

Nastavio je kako je ubrzo izašao iz kluba i curi s kojom je razgovarao rekao “Hvala ti za svaku sekundu, bilo je baš lijepo”, na što mu je ona, prema njegovoj priči uzvratila sa “Hvala tebi”.

Pernar je pričao dalje kako je otišao dalje van, a ubrzo se ponovno vratio u klub te se ostao družiti s jednom drugom ekipom, sve dok istu djevojku nije ponovno primijetio kako izlazi iz kluba.

“Ide doma i kaže mi: ‘Pernare, možeš me slikati za rođendan?’  Kažem: ‘Da, mala, sve može’. Ja njoj čestitam rođendan i ona to snimi, objavi to na story. Kažem, nikakav problem. I pošaljem joj poruku s pitanjem želi li me vidjeti opet. Ona je to objavila na van, kao ‘haha, evo Pernar mene zove van”, prepričao je Pernar.

Po svemu sudeći to ga je povrijedilo.

“Ali ona ne shvaća da je ona samo jedna ženska, Ivan Pernar je samo jedan. Mislim da time diže sebi rejting, ali zapravo, po mom sudu, ona time pokazuje svima drugima da razgovor koji je bio privatan će postati javan i da će pokušati pokazati svoju važnost preko  druge osobe. Zašto bi vi ako ste važni i ako ste faca morali preko druge osobe pokazivati da ste to. Po mom sudu, bez razloga”, poručio je Pernar.

Inače, bivši saborski zastupnik objavio je ovaj video uoči Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25. studenog.

Naime, tog datuma, 1960. godine, Rafael Trujillo, tadašnji diktator Dominikanske republike, dao je ubiti sestre Mirabal (Patria Mercedes, Maria Argentina Minerva, Antonia Maria Teresa i Belgica Adela „Dede“), a koje su se borile protiv njegovog režima kao političke aktivistkinje i djelovale su pod imenom “Leptiri”(Las Mariposas). Sam Trujillo je ubijen u atentantu 30. svibnja iduće godine.

@ipernar♬ sonido original – Ivan Pernar

‘Njegova poruka je opasna’

O ovom smo videu, odnosno savjetu muškarcima da budu ‘što ljigaviji i što gori prema ženama’, razgovarali s Radom Borić, predsjednicom Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba.

“Osim toga što je Pernar izuzetno loš pripovjedač, i dodvorava se nekoj imaginarnoj publici, optužuje djevojku za njeno iznošenje komunikacije javno, a to isto je i on napravio, razgovor iz privatnog prostora objavio je javno”, poručuje Borić.

Smatra da ima daleko veći utjecaj nego li je to bila objava djevojke.

“Problem je što je domet njegove poruke puno veći i može imati daleko veći utjecaj na druge ‘dečke’ kojima se obraća. Osim što im savjetuje da budu ‘ljigavi, odvratni’ – bojim se da ili ne poznaje ili podcjenjuje djevojke, njegova poruka je i opasna jer se može tumačiti i kao poziv na nasilje – ‘i budite što gori prema ženama’ – i to upravo pred Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, zaključuje Rada Borić.

Komentari