NIŠTA OD SEZONE? Von der Leyen građanima preporučuje da pričekaju s bukiranjem ljetnih odmora

Fotografija je ilustrativna. Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen preporučila je građanima da još ne bukiraju ljetne odmore zbog nepredvidivosti razvoja pandemije koronavirusa.

“Građanima preporučujem da još malo pričekaju s planovima za ljetni odmor. Nitko trenutno ne može davati ozbiljne prognoze o tome kako će se pandemija razvijati u srpnju i kolovozu”, rekla je Ursula von der Leyen u razgovoru za nedjeljno izdanje tiražnog dnevnika Bild, Bild am Sonntag.

Njemačka demokršćanska političarka je u istom razgovoru kritizirala odluku njemačke vlade po kojoj turističke agencije i tvrtke klijentima čije su rezervacije zbog pandemije koronavirusa propala, nisu dužne povratiti novac nego bonove.

“U cijeloj Europi potrošači imaju pravo birati žele li umjesto odgođenog putovanja novac ili bon”, rekla je von der Leyen.

Ona je istodobno mušterije “koje nisu u financijskim poteškoćama”, pozvala da ne traže povrat novca od turoperatora.

“U ovoj krizi se od svih nas traži solidarnost. Tko to financijski može podnijeti, taj bi ne bi trebao insistirati na povratu novca nego pomoći time što će zadržati bon kako bi se turističkim agencijama pomoglo da prebrode ove teške tjedne”, zaključila je.

Komentari