‘NISMO JU PRODALI’ Javio se otac djevojčice iz Konga: ‘Hvala vam…’

Foto: Stafrance Zulu / CROPIX

Biološki otac djevojčice iz DR Kongo koju je posvojio jedan od hrvatskih parova koji su u četvrtak oslobođeni svih optužbi u Zambiji, komentirao je za 24sata odluku sutkinje u Ndoli.

“Hvala vam puno. Hvala vam puno na svim dosadašnjim koracima i na čvrstoj podršci. Osjećam se… ufff. Nemam riječi. Hvala vam, hvala vam, hvala vam… Izjavljujem da smo mi njeni roditelji, ona je naša najstarija djevojčica. Pri punoj svijesti smo prihvatili posvojenje jer naš je cilj priuštiti djetetu dobro školovanje u Europi. Nismo je prodali niti smo od ikoga primili novac. Niti smo ga dali. Želimo i molimo da se što prije oslobode ovi dobri ljudi jer oni su prihvatili da budu njeni roditelji”, rekao je otac za 24sata.

‘DJECA SU IH PREPOZNALA’ Kada su ih doveli u sudnicu mahali su roditeljima: ‘Bilo je vrlo dirljivo’

Još u veljači roditelji djevojčice decidirano su tvrdili da su dijete dali svojevoljno na posvajanje kako bi mu omogućili bolju budućnost.

Negirali su ikakvu trgovinu ljudima ili ikakve novčane transakcije, tvrdeći da su spremni svjedočiti na zambijskom sudu.

‘PLAKALA JE CIJELA SUDNICA’ Odvjetnici su otišli po djecu, čeka se papirologija: ‘Čekamo da stignu kod nas. Idu s nama u Hrvatsku’


Komentari