NIKAD NIJE KASNO! Agneza je diplomirala u 78. godini i to 700 kilometara od svog doma

flickr.com

Za nove uspjehe i pobjede nikad nije kasno. Dokazuje to i skromna Agneza Štajer iz Vrbovca koja je diplomirala u 78. godini života.

Novu diplomu dobila je čak 50 godina nakon prve. Po struci je veterinarka, specijalizirana za peradarstvo, a radila je kao nastavnica u školi u Križevcima gdje je predavala stručne predmete u srednjoj veterinarskoj školi.

Umirovila se i potom upisala Restauraciju i to 700 kilometara dalje od svog doma, na Sveučilištu u Dubrovniku.

“Prije nego sam otišla u mirovinu išla sam sa svojim učenicima u Zagreb u Studentski centar na Dane sveučilišta. Tako smo čitav dan tamo proveli i oni su mi svako malo govorili što im se sviđa, što im je zanimljivo, a u jednom trenutku sam im rekla ‘Društvo, i vaša profesorica je sebi našla faks! Upisat ću Restauraciju u Dubrovniku’. Oni su mi se strašno smijali, međutim ja to nisam mogla prepustiti slučaju pa sam se spremala godinu dana za prijemni ispit nakon što sam se umirovila 2008. godine”, objasnila je za Dubrovački dnevnik.

Zbog životnih okolnosti studij joj je trajao i nešto duže od planiranog, ali uspjela je u svom naumu. Zadnji je ispit položila 2014. godine, pa je studij stavila u mirovanje sve do 2019.

Diplomski rad obranila je u rujnu ove godine. Priznaje kako joj je teško padao i put, ali joj to ‘nije doživljavala kao ekstra napor‘.

“Prije 41 godinu sam kupila stan u Dubrovniku i konačno sam mislila da ću za vrijeme studija provoditi nešto više vremena u gradu, no ipak nije bilo tako. Imala sam bolesnu ‘pasicu’ Živku o kojoj sam se morala brinuti i čim prije vraćati doma. Putovati i studirati je bilo teško, ali ipak to nisam doživljavala kao ekstra napor”, zaključila je Agneza.

Komentari