Nije sve tako crno: Hrvatska se ponovno ujedinila i pokazala veliko srce, ljudi, veliki ste!

Foto: Pixabay

Nije nikome ovih dana lako. Najteže je ljudima u Sisku, Petrinji, Glini. Razoran potres pogodio ih je jučer, a podrhtavanja nikako ne prestaju.

Potres magnitude 6.2 po Richteru prestrašio je sve. Osjetio se u cijeloj Hrvatskoj. Ali, ova ružna situacija u kojoj smo se našli opet je pokazala ono dobro lice Hrvata.

Sada uđete li na bilo koju društvenu mrežu pronaći ćete nekoga koji nudi pomoć unesrećenima. Neki nude smještaj, neki idu do Petrinje, neki skupljaju potrepštine i sve što je u datom trenutku potrebno. A pojurili su svi i dati krv, jer su čuli da je nedostaje.

Nisu Hrvati čekali ni trena i pojurili su pomoći Petrinji i ostalim pogođenim područjima. Pomažu sve navijačke skupine, BBB-i, Armada, Torcida, Kohorta, Demoni… Pomoć su ponudili i Vatreni Dejan Lovren i Mateo Kovačić.

Mnogi nude i smještaj obiteljima koje nemaju kuda. Jedan od njih je i Zadranin Alen Perić.

“Posjedujemo 10 apartmana u Zadru, obiteljima koja imaju malu djecu i ostali su bez doma u Petrinji, neka se jave za besplatni smještaj dok se ne riješi situacija u Petrinji. Javite se na broj Alen Perić – 091 3333 501″, stoji u objavi koju je napisao Perić.

Smještaj za četiri obitelji s malom djecom je ponudio i hotel iz Brodskog stupnika “Stupnički dvori”. Potrepštine skuplja i boksački klub “Gladijator” s Jaruna. Pomoć je donirala i Podravka. S milijun kuna pomogli su i iz Hrvatske pošte.

Hrvatski Crveni križ objavio je informacije za pomoć osobama pogođenim potresom u Petrinji i Sisku.

Donaciju novčanih sredstava možete izvršiti na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR6923400091511555516

Poziv na broj: 770

Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Sve informacije možete pronaći ovdje. Svu pomoć koja je potrebna ljudima tamo možete pronaći i u Facebook grupi Potres Sisačko Moslavačka Županija pomoć i informacije!! . Otvorena je i još jedna grupa za pomoć: Pomoć stradalima od potresa u kojoj se nalaze dodatne informacije.

Hvala svima koji pomažu. Hrvatska je opet pokazala kakvo veliko srce ima, u nevolji smo uvijek ujedinjeni. Svaka čast Hrvatsko, velika si!


Komentari