NIJE SAMO JACUZZI SKUPOCJEN! MORH-ov vojni hotel opremili držačima sapuna za 250 kuna, sofama od 30 tisuća…

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nakon što je u javnost izašla informacija da se u MORH-ov hotel za vojnike i časnike doprema skupocjen jacuzzi, ministar obrane Mario Banožić od istog je odustao jer se, kako govori, to u medijima prikazalo kao luksuz, no kako doznaje Index, natječajna  dokumentacija puna je specifičnih skupocjenih predmeta.

Naime, MORH je istaknuo kako želi specifičnu tapeciranu fotelju, ili pak klub stolić kao onaj višestruko nagrađivanog luksuznog domaćeg dizajnerskog salona Prostoria. Dakako, takvi predmeti koštaju i nekoliko desetaka tisuća kuna. Tako recimo fotelje Prostoria Oblique s metalnim konstrukcijama od okruglih cijevi, kakve su tražili, komad košta 5600 do 7100 kuna. Klub stolići cijene se od 1832 do 3000 kuna, ali pak trosjed dođe i od 17 do 24 tisuće kuna.

Ipak, bitno je istaknuti kako u natječajnoj dokumentaciji stoji kako je proizvođački naziv istaknut kako bi se definirala kvaliteta, funkcionalnost i ergonomskih uvjeti predmeta. Ipak, u Odluci o odabiru, upravo je tvrtka Prostoria odabrana kao ponuditelj čija je ponuda odabrana, uz dakako Ancona Grupu iz Đakova. Posao je to u konačnici sklopljen za 8.201.499 kuna s PDV-om.

Otirači, držači za sapun…

Index ističe i kako se dokumentacijom traže i stolne lampe hrvatskog dizajnerskog brenda Grupa, iz serije Arigato koje koštaju 2790 kuna, ali i držači za sapune od 250 kuna. Tu je i otirač “tipa kao Nomad TERRA ili jednakovrijedan”. U online trgovini, isti se prodaje za 1500 kuna po metru.


Komentari