NEZADOVOLJNI A1 KORISNICI: ‘Od kud im pravo obraćati mi se sa ti?!’

Ilustracija: Pixabay

Zbog učestalih žalbi korisnika A1 mreže na društvenim mrežama na loš signal, neljubaznost djelatnika, lošu tehničku podršku, visoku cijenu, loš internet te tvrdnji korisnika da se ne vrijedi žaliti na takve stvari jer se A1 ogradi ugovorom kontaktirali smo Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti i zamolili ih za komentar savjet što korisnici mogu učiniti u ovakvim situacijama.

“Smatramo da je svakoj tvrtki na nekom kompetitivnom tržištu kao što su elektroničke komunikacije, u interesu imati zadovoljne korisnike jer će u suprotnom slučaju korisnici nakon nekog vremena sigurno prijeći konkurenciji. Ako nezadovoljstvo korisnika prevlada zadovoljstvo, tvrtka će početi gubiti korisnike pa bi bilo za očekivati da će u takvoj situaciji zadovoljstvo korisnika svaki operator staviti u fokus i sam pokušati riješiti izazove. Naravno, i HAKOM kao regulator tržišta je prisutan da kroz inspekcijske nadzore brzo rješava sustavne probleme s kojima se korisnici mogu susretati, a protivni su regulatornom okviru EU-a i hrvatskim sektorskim propisima za područje elektroničkih komunikacija. Stoga svaki nezadovoljan korisnik, koji utvrdi da je operator prekršio njegova prava, a sumnja da se to sustavno čini, može zatražiti provođenje inspekcijskog nadzora” poručili su iz HAKOM-a.

Dodali su da  svaki korisnik koji nije zadovoljavajuće riješio prigovor/pritužbu sa svojim operatorom može bez troška pokrenuti spor pred HAKOM-om.

“HAKOM će donijeti obvezujuću odluku za operatora, a sporovi su jedan od temelja za analizu što ispravljati na tržištu, odnosno kako urediti sektorske propise da bi bili učinkoviti i optimalno postavljeni”, kažu iz HAKOM-a.

Kako se žaliti operatoru i postupak pokretanja spora opisani su na poveznici.

Što kažu korisnici?

“U proteklom razdoblju nismo zamijetili odstupanja u broju upita i komentara. A1 Hrvatska i kroz društvene mreže korisnicima nudi podršku gdje su agenti na raspolaganju za upite, sugestije, savjete. Cilj nam je biti na raspolaganju korisnicima kroz što više kanala, a prednost ovakve komunikacije putem društvenih mreža za korisnika jest što mu je podrška dostupna na kanalu koji on aktivno koristi i preferira”, reklli su iz A1 telekoma.


Komentari