NEUNIŠTIVA PJESNIKINJA: Magdalena (85) prodaje na Zagorkinom sajmu kako bi zaradila za tiskanje vlastite zbirke poezije

Magdalena (Foto: Screenshot/Tik Tok)

Zagorkin sajam knjiga, stripova i nosača zvuka održava se na zagrebačkoj tržnici Dolac svakog radnog četvrtka od 18 do 21 sat.

“Na sajmu se jučer pojavila i 85-godišnja Magdalena Kolar Đudajek te zauzela jedan od dostupnih štandova. Na štand je stavila nekoliko svojih knjiga i sitnica želeći zaraditi za tiskanje vlastite zbirke poezije. Izdavača je našla, ali joj treba 5000 kuna da podmiri nužne troškove, piše portal Lupiga.

@mata_dalmata♬ original sound – mata_dalmata

Tiktoker pod korisničkim imenom @mata_dalmata doznao je gospođinu priču te je brzo došao na Dolac, a o tome je snimio i kratki video kako bi pozvao ljude da dođu na Magdalenin štand.

“Do sad je skupila 1000 kuna. Idući sajam je 23. lipnja, tko god ode prvi neka javi ovdje u komentar koliko je skupila pa ćemo se organizirati”, napisao je tiktoker u komentaru videa.

Inače, Magdalena Kolar Đudajek rođena je u mjestu Špičkovina, a po zanimanju je krojačica. Međutim, njena velika ljubav je pisanje te je do sada objavila osam zbirki poezije, najviše na kajkavskom narječju. Ove će godine vjerojatno izdati i devetu zbirku. Dvije knjige ilustrirali su joj Ivan Lacković Croata i Ivan Rabuzin, a prvu joj je zbirku ilustrirao njen pokojni suprug Ivan Đudajek.

Komentari