NESVAKIDAŠNJI PRIZOR, ribari na Dolcu u znak protesta dijelili ribu

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Ribari i obrtnici koji prodaju ribu na Dolcu jutros su se okupili ispred zatvorene ribarnice kako bi prosvjedovali protiv, kako su rekli, nesposobnog vodstva tržnice koje im nije osiguralo da rade i tako ugrozili njihovu egzistenciju prenosi Jutarnji list. 

“Nakon što smo dobili obećanje od vodstva tržnice kako će se ribarnica otvoriti u utorak, mi smo naručili ribu, a onda se jučer iznenada pojavio neki inspektor s tumačenjem kako ne možemo raditi jer naša mjesta na kojima prodajemo nisu boksovi nego kamene klupe. To je doista vrhunac licemjerja. Oni su nama trebali osigurati uvjete za rad, mi smo sve napravili, stavili pregrade od pleksiglasa i nakon što smo prošli statičare, epidemiologe, provjere prostora odjednom je problem u boksevima”, kazala je Tatjana Mlinar, vlasnica jedne tvrtke.

Zaposlenike i vlasnike koji su jutros došli na tržnicu, komunalni redari upozorili su da tržnica ne može raditi, a zatim su ih pustili u ribarnicu da u hladnjače spreme ribu koju su dopremili za prodaju.

Neki od njih dijelili su ribu prolaznicima, ali nakon pola sata svi su se razišli.

Direktor Tržnica Zagreb Stanko Gačić potvrdio je kako su svi propisani preduvjeti za otvaranje ribarnica napravljeni, a još se čeka samo odluka stožera.

“Onda će raditi i ovi preostali zatvoreni objekti za prodaju ribe”, zaključio je.

Prazne površine tržnice Dolac iskoristili su kreativci te je jutros, na samoj tržnici osvanulo “stablo ljubavi”.

Deblo stabla predstavlja zdravlje, a u njegovim listovima, na engleskom jeziku, ispisane su riječi “ljubav”, “zajednica”, “mir” i druge.

Komentari