Nesuđeni gradonačelnik Zagreba se sprema za važnu funkciju: Doznaje se da Davor Filipović već danima posjećuje Ministarstvo gospodarstva

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dugo najavljivana rekonstrukcija Vlade provodi se ovoga tjedna, a zahvatit će samo tri ministra. Naime, prema neslužbenim saznanjima, premijer Andrej Plenković je odlučio razriješiti ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Josipa Aladrovića, ministra gospodarstva i održivog razvoja, Tomislava Ćorića te potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića.

Premijer je samo kratko otkrio da će Sabor nove ministre izglasati u petak. Prije toga se mora sastati s koalicijskim partnerima.

Već neko vrijeme, šuška se da bi u ministarsku fotelju mogao zasjesti Davor Filipović (HDZ). Ovaj profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu javnosti je poznat po kandidaturi na lokalnim izborima 2021., a u utrci za gradonačelnika Zagreba u konačnici izgubio. Jednom prilikom, Plenković ga je nazvao “space shuttleom” u usporedbi s Možemo!, platformi koja je pobijedila u Zagrebu.

Sudeći po pisanjima tjednika Nacional, premijer od Filipovića nije digao ruke pa bi upravo on mogao doći na mjesto Tomislava Ćorića. Navodno je još prošlog tjedna počeo dolaziti u toranj Ministarstva gospodarstva te se 21. travnja pokušao sastati u tajnosti s Ćorićem u njegovom uredu na 22. katu. Očigledno se Filipović priprema preuzeti spomenuto ministarstvo.

Posjeti Ministarstvu prije službene primopredaje, dosad nisu zabilježeni u hrvatskoj suvremenoj povijesti, ali ipak, za sve postoji prvi put.


Komentari