NESTALOJ MAJCI I DJETETU IZ MEĐIMURJA NI TRAGA! ‘Prednost bi dao teoriji da više nije živa…’

“Strašno je ako se odlučila na taj čin, ali dijete nije ništa krivo, to je najveći problem”, kaže Lazarević.

Dramatična potraga za 29-godišnjom Ivanom Fogadić i njezinim petogodišnjim sinom Patrikom iz Međimurja, koja je na svojem Facebook profilu s noći u nedjelju na ponedjeljak ostavila šokantno oproštajno pismo, još uvijek traje. Međutim, majci i sinu i dalje nema ni traga.

Iako je obitelj optimistična, kao i istražitelji koji tvrde da su živi sve do trenutka dok se ne utvrdi suprotno, oni iskusniji inspektori i nisu previše optimistični.

O slučaju nestanka, novinarka portala dnevno.hr razgovorala je s umirovljenim inspektorom Brankom Lazarevićem koji je na samom početku razgovora otkrio svoje crne slutnje i kako ne očekuje da će potraga za nestalima završiti pozitivno.

“Ne mogu ništa čvrsto reći s obzirom na to da nisam izravno upoznat s cijelom situacijom, ali prema oproštajnom pismu prednost dajem tome, iako je strašno za reći, da je ona počinila samoubojstvo“, tvrdi Lazarević i dodaje da činjenica što je sa sobom ponijela nešto gotovine ne daje preveliku nadu da će ju pronaći živu.

“Statistički gledano, bez obzira na to što je uzela nešto novca sa sobom, opet bih prednost dao da ona više nije živa”, ponovio je inspektor jer ovakvi i slični slučajevi obično završavaju samoubojstvom. “Strašno je ako se odlučila na taj čin, ali dijete nije ništa krivo, to je najveći problem”, kaže Lazarević.

Bez obzira na sve, ne smijemo isključiti mogućnost da je žena možda živa. Mogla je s tim novcem otputovati u rodnu Slavoniju ili u inozemstvo”, daje nam Lazarević i ostale scenarije koji su mogući.

Iako nisam optimističan, ne treba odustati. Treba tragati sve dok se ne pronađe. Jer, sve dok ju ne pronađu mrtvu, žena je živa“, zaključio je Lazarević za kraj.

Tekst preuzet s portala dnevno.hr.

Komentari