NEPRIMJERENA REAKCIJA Šostar pričao o ozbiljnosti situacije, voditelji umirali od smijeha

Foto: Screenshot HRT

U emisiji  Dobro jutro Hrvatska dogodio se popriličan gaf. Naime voditeljski dvojac Maja Ciglenečki i Ognjen Golubić, smijali su se na izjavu Zvonimira Šostara, savjetnika ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” koji je govorio o gripi te što bi značio njezin spoj s koronavirusom.

Naglasio je kako je važno cijepiti se protiv obje bolesti.

“Covid u kombinaciji s gripom sasvim sigurno vodi do Mirogoja“ rekao je Šostar za HRT.

U tom su trenutku prikazani voditelji u studiju koji su se smijali na ovu izjavu.

„Malo crnog humora, kad smo kod tog Mirogoja – i Nastavni zavod je na tom putu, ali dobro, ovo je bila šala“ komentirao je Golubić dok ga je Ciglenečki popratila smijehom.

Nešto kasnije Golubić je uputio ispriku.

„Žao mi je. Nisam htio nikoga povrijediti. Bila je to glupa fora na krivom mjestu. Ispričavam se našim gledateljima“.

Naveo je i kako su on i Maja Ciglenečki svjesni ozbiljnosti situacije po pitanju korone, piše Jutarnji.

„Vjerujte, zadnje smo osobe koje bi se smijale bolesnim ljudima, kao i naporima koje svakodnevno ulažu naši liječnici. Evo, neki dan sam na novinarskom zadatku prošao kraj zagrebačke Zarazne bolnice i pomislio na sve to što se tamo zbiva. A nažalost, ne zbiva se ništa dobro „ istaknuo je Golubić.

Nadodao je i kako pretpostavlja da mu je to bila neka vrsta obrane od loših vijesti kojima je svaki dan izložen.

O svemu se oglasio i HRT: “Hrvatska televizija se ispričava gledateljima zbog neumjesnog komentara i neprimjerene reakcije voditelja Ognjena Golubića i Maje Ciglenečki u studiju jutrošnje emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ nakon uključenja uživo Zvonimira Šostara i njegove rečenice da ‘Covid u kombinaciji s gripom vodi do Mirogoja’. Reakcija voditelja nije bila profesionalna s obzirom na trenutak i ozbiljnost situacije u kojoj se Hrvatska nalazi u borbi s Covid pandemijom”, navode za Jutarnji list.

Komentari