‘NEOPISIVO DIVLJAŠTVO’ O stravi na Platku oglasio se Grad Rijeka: ‘Izvan svih civilizacijskih normi’

Ilustracija: Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Već danima se javnost zgraža nad incidentom koji se u nedjelju zbio na Platku. Podsjećamo, trojica su muškaraca nakon divljanja po snijegu u BMW-u napala troje ljudi, od kojih je jedan član HGSS-a. Zadobio je ozbiljne ozljede, a troje napadača u jednom su trenu vikali kako su borci.

‘VIKALI DA SU BORCI!’ HGSS-ovac ispričao sve o incidentu na Platku: ‘Jedan od njih s leđa mu je zadao brutalni udarac u glavu’

O cijelom se slučaju priopćenjem oglasio i Grad Rijeka.

“Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku. Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama. Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustivom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi”, stoji u priopćenju.

Prema medijskim izvještajima, iz Grada vjeruju da nije riječ samo o remećenju reda i mira te tučnjave, već “… o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi.” Na ovakvu se pojavu nisu mogli oglušiti, te odaslali priopćenje.

“Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje”, nalazi se u nastavku.

“Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim. Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati”, zaključili su.

(FOTO) ‘CIPELARILI SU GA U GLAVU VEĆ ONESVIJEŠTENOG’! Pijani BMW-om uništavali skijalište pa prebili curu i dečka koji su im prigovorili

Nedjeljni slučaj na Platku svojim je detaljima šokirao javnost. Muškarci koji su automobilom ušli na skijašku stazu zapeli su u snijegu, a na muškarca su nasrnuli nakon što im je rekao da im ne može pomoći da izvuku auto. Napali su HGSS-ovca te muškarca i ženu koji su mu pokušali pomoći.


Komentari