NEOČEKIVANI GOSTI NA SASTANKU! Kolonija šišmiša u Ministarstvu poljoprivrede: ‘Imali smo što za vidjeti’

Foto: Damir Skok

Da u Ministarstvu poljoprivrede stanuju šišmiši i to čak njih 33, nitko od djelatnika nije ni pomišljao. Ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba Damir Skok podijelio je nesvakidašnju intervenciju putem društvenih mreža.

U dvorani za sastanke Ministarstva imali smo što vidjeti

“Na intervenciju smo došli na poziv Hrvatske agencije za okoliš i prirodu. U dvorani za sastanke Ministarstva imali smo što vidjeti. Iza klima uređaja bila je kolonija šišmiša. Većinu smo nježno smjestili u kutiju, no neki su se razletjeli po prostoriji. Spušteni strop, rasvjetu i ventilaciju vješto su koristili kako bi se nožicama zakvačili što dalje od kolega iz naše terenske ekipe”, objašnjava Skok.

Svi su pušteni u prirodu

Odbjegle šišmiše lovili su po prostoriji i u konačnici prebrojali 33 mala šišmiša. Jedna je ženka završila u oporavilištu, a ostali su tamo gdje pripadaju, u prirodi.

“Jedna nam je ženkica djelovala sumnjivo, pa smo je prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba, a ostale smo pustili u prirodu. Pogledajte snimku puštanja jednoga od njih na Bundeku”, poručio je ravnatelj ZOO-a.

Kako su šišmiši dospjeli u Ministarstvo poljoprivrede ostala je nepoznanica, a najbitnije je da je ova neobična akcija završila uspješno.


Komentari