NOVOSTI O MATEJU Plenković: ‘Hrvatski policajci na putu za Beograd’; otac otkrio detalj koji ukazuje da se sin htio vratiti u Gotik

Foto: Screenshot

Danas je 11. dan potrage za Matejem Perišem, svakodnevno srpska policija češlja teren i na kopnu i u Savi i Dunavu.

No, premijer Plenković je u ponedjeljak najavio kako je s ministrom Davorom Božinovićem dogovorio da se pošalje policija u Beograd.

“Cijelo vrijeme radimo na dvije piste. Jedna je direktni razgovori s policijom, drugo su diplomatsko-konzularne aktivnosti koje naše veleposlanstvo provodi sa srpskim vlastima”, rekao je Plenković.

Dodao je da treba zahvaliti srpskoj policiji na trudu, piše Index.hr.

“Na ovaj način želimo dati dodatni naglasak da damo zajednički doprinos u potrazi za Matejem”, rekao je.

“Ono što je ključno i bitno je da obitelj i cijela javnost dobiju cjelovitu informaciju, da se svi elementi istraže do kraja”, kazao je i dodao da još puno toga ne znamo.

Matejev otac o informacijama

Matejev otac, Nenad Periša rekao je kako još nema novih informacija te da je jučer MUP provjeravao neke lokacije u Beogradu na kopnu, ali i da se nastavlja potraga na Dunavu. Istaknuo je za Kurir kako se nada da će se u u ponedjeljak vidjeti s pripadnicima MUP-a.

Kaže da je znao da će njegov sin doći u Beograd i kako i s kim ide.

“Znao sam da će prespavati u Zagrebu, sve sam znao i ništa nije ukazivalo na ovu nevjerojatnu situaciju. Bio je pun planova za budućnost i nikada nisam mogao naslutiti da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Ja kao otac, s obzirom da je put od Splita do Beograda dug, govorio sam da ne trebaju ići i da bi možda trebali ići negdje bliže. Kad se slavi mladi ljudi se opuste i popiju malo više, zato sam mislio da je primjerenije da ostanu negdje bliže. Razgovarao sam i s njegovim prijateljima, da idu negdje drugdje” rekao je Periš.

Zadnji kontakt sa sinom je ostvario kada je prešao granicu. Sljedeće je od prijatelja saznao da je Matej nestao. Kaže i kako je Matej imao puno društva, ali da je bio nerazdvojan s prijateljima iz osnovne škole. Kako je sve vrijeme pričao u prošlom vremenu, Nenad je zaplakao a potom rekao: “Daj Bože da griješim”.

“Prijatelji su mu kao braća” rekao je Nenad i još jednom potvrdio da se na snimcima gdje mladić nalik Mateju zaustavlja taksi je njegov sin i da mu to vraća nadu.

“Matej je sigurno u toj noći negdje žurio, htio je ići taksijem, bio je bez jakne što mi ukazuje da se želio vratiti u klub, a zašto, nadam se da će se saznati što prije.

Nenad se potom osvrnuo i na Matejev izlazak iz kluba i istaknuo da to analizira danima.

“Ništa ne ukazuje da bi nešto što sam dobio informacija, nešto se moralo dogoditi, ne aludiram ni na šta, ali neka situacija se sigurno dogodila. Ne znam da li samo Mateju ili drugima, ne želim aludirati u tom smjeru. Rekli su mi da su bili zajedno, slavili, bili na večeri, pili vino, pa nakon toga rakiju. On prije nego što je nestao, Matej je naručio bocu koju je i platio a nakon toga se negdje pomakao. Kako su bili svi za stolom i primijetili da ga nema, nitko nije u početku pomislio na najgore. Prvo su ga tražili dok nisu shvatili da je vreme da idu kući. Kada su otišli po jakne, tada su shvatili da nije uzeo jaknu i nastala je još veća panika, pretražili su obalu, a imali su nadu da je otišao u apartman s nekim društvom. Međutim, kad su stigli u stan, nastala je još veća panika. Potom su pomislili da je otišao kod nekoga u stan, pa su otišli u policiju i ispričali šta se dogodilo. Kako postoji protokol o nestanku punoljetnih osoba, policajac je rekao da ga potraže u bolnicama jer je Matej pio. Međutim, nisu ga našli, a onda su i mene pozvali da mi kažu šta se dogodilo” ispričao je Nenad Periš.

Splićanin se zahvalio svima koji su uključeni u potragu za njegovim sinom.

“Svakom zahvaljujem ponaosob iz dubine duše u ime cijele svoje obitelji. Nadam se da ću se s Matejom vratiti kući. Najvažnije mi je da nađem svog sina. Do daljeg ću ostati u Beogradu i čekam da se Matej nađe. Molim sve da se potraga nastavi usprkos ovom vremenu. Tražimo čovjeka od 27 godina, i ako treba bilo šta da se napravi, spreman sam na sve po bilo koju cijenu. Ako treba i druge snage uključiti. Tražim sina i molim sve da se napravi uz napore pripadnika MUP-a. Ako imaju potrebu bilo šta da se napravi, tehnički, da se i to napravi jer tražimo mladog čovjeka” zamolio je Nenad Periš, otac nestalog mladića.

Komentari