Nenad Periš o Matejevim prijateljima: ‘Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su mislili da priča s nekim’

Foto: Screenshot

Otac Mateja Periša ni šesnaesti dan potrage ne gubi nadu da će pronaći sina i da zajedno dođu kući. Za Telegraf.rs rekao je da se svaki dan čuje s Matejevim prijateljima.

“Ne čujem se sa svima njima, već samo s jednim. Uvjeren sam da je i njima teško jer su došli s Matejem da se provedu, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su “mislili da priča s nekim” rekao je.

Podsjetio je kako su mu to prijatelji s kojima se Matej druži od prvog razreda osnovne škole.

“Pogledao sam snimke dok su putovali ka Srbiji i one iz restorana. Ništa na njima nisam primijetio neobično. Vjerojatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji”, kaže Periš i dodaje da ih ni za što ne krivi jer su “oni došli da se provedu u Srbiji”

Posljednji poziv

Nenad Periš komentirao je i da je obaviješten da je posljednji poziv Matej uputio sestri svog prijatelja.

“Matej je nju posljednju zvao. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefon”, tvrdi Periš.

Kaže da mu puno toga nije jasno.

“Ne znam gdje je Matej krenuo. Niti zašto je zaustavio taksi i gdje je htio otići. Zašto se vratio ka Savi? Zašto prijateljima ništa nije rekao? U isti mah djeluje mi zaista nemoguće da je on mogao preskočiti tako visoku ogradu da siđe do Save i upadne u nju. Kamere su samo snimile Mateja koji ide ka Savi i tu se snimka prekida…”, objašnjava Periš.

“Sin mi je poslao posljednju poruku koja je glasila: “Tata, ulazimo u Srbiju.” Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam vidio pijanog, a kamoli pod utjecajem nekih supstanci. Na snimkama koje sam gledao i koje je vaša policija objavila ne djeluje mi pijano”, kaže Periš.

Komentari