‘NEMAM M*DA UBITI SEBE, ALI ĆU UBITI TEBE’ Krvavi obračun u Kozari putevima! Pijan susjeda udario sjekirom pa ga izbo nožem

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Incident u Kozari putevima iz prošle godine doživio je svoj epilog na zagrebačkom Županijskom sudu. Tog kobnog 2. listopada muškarac Z.K. je ušao u stan susjeda D.Š. koji živi u istom dvorištu.

Prema riječima Z.K. njegov susjed je tada razbijao namještaj i bacao ga.

“On je sjedio na svom krevetu i rekao mi: “Ako nemam muda ubiti sebe, ali ubit ću tebe”, rekao je Z.K na sud te dodao da mu je odgovorio da svi imaju probleme i da bi bilo najbolje da odspava.

No, to drami nije kraj. Optuženi D.Š. je dozivao susjeda, a kada je ovaj došao do njega, udario ga je oštrim dijelom sjekire u glavu. Nesretni muškarac mu je uspio oduzeti sjekiru, ali ga je D.Š. potom ubo nožem četiri puta u prsište i abdomen. Z.K. je jedva izvukao živu glavu.

Prilikom izricanja nepravomoćne presude, sudac je optuženom kao olakotnu okolnost ocijenio to što je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio mlađe životne dobi, a kao otegotne okolnosti raniju osuđivanost zbog kaznenog djela s elementima nasilja, teške tjelesne ozljede, što dokazuje da je optuženi osoba koja je sklona nasilničkom ponašanju, osoba koja spava sa sjekirom pod jastukom, pa ovaj događaj nije jedan izolirani eksces u njegovom životu, rekao je sudac, prenosi 24 sata.

Pored toga, kao otegotnu okolnost sudac je naveo to što je D.Š. pokušao ubiti susjeda tri dana nakon što mu je završio rok kušnje po presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Prilikom počinjenja kaznenog djela okrivljenik je iskazao agresivnost, bešćutnost i  okrutnost, zaključio je sudac.

Prema nalazu i mišljenju vještaka psihijatra u vrijeme počinjenja djela, ovisnost o alkoholu imala je odlučujuće značenje, a vještak upozorava da postoji i vjerojatnost za počinjenje težeg kaznenog djela kao i ponavljanje. Zbog toga je vještak okrivljenom D.Š. izrekao sigurnosnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti.


Komentari