NEMAJU RAZLOGA ZA SLAVLJE! Procurila HDZ-ova interna anketa za Zagreb

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Lokalni izbori opasno nam se bliže, a kako bi se stekao uvid kako građani “dišu” mnogi provode ankete. Među njima je i HDZ, a Jutarnji doznaje kako je dio rezultata procurio u javnost.

Trenutni rezultat za Zagreb nimalo im ne idu u prilog. Naime, prema internoj anketi vodeće stranke za gradonačelnika metropole uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević iz platforme Možemo! s potporom od čak 27 posto.

SDP-ov kandidat Joško Klisović ima potporu od 12 do 13 posto građana, a čini se da se aktualnom gradonačelnikom Milanu Bandiću ne piše dobro sa svega sedam do osam posto glasova. Rezultati ankete poražavajući su i za HDZ, čiji kandidat Davor Filipović ima svega šest do sedam posto.

Ako je suditi prema ovoj anketi, Filipović i Bandić su gotovo izjednačeni, a pored Tomaševića nemaju nikakve šanse.

Podsjetimo kandidat vodeće stranke Davor Filipović, izvanredni je profesor na Ekonomskom fakultetu, zastupnik u Gradskoj skupštini, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma, ali i tajnik zagrebačkog HDZ-a. Ovaj 36-godišnjak do sada je bio potpuno nepoznat hrvatskoj javnosti, no podršku unutar stranke ima.

“Ambiciozan je, ali isto tako vrlo realan. Dakle, njegova ambicioznost nije pretjerana ili utemeljena na krivim pretpostavkama. U političkim raspravama zna biti vrlo oštar. U Gradskoj skupštini, od svih zastupnika HDZ-a, on je ulazio u najjači fajt s gradonačelnikom Bandićem”, opisao ga je Drago Prgomet, bivši predsjednik Gradske skupštine i posljednji gradonačelnički kandidat HDZ-a koji je na izborima 2017. godine izgubio u prvom krugu kad je osvojio samo 5,6 posto glasova.


Komentari