NEMA ADVENTA U ZAGREBU! Božinović: ‘Odluka o zabrani sajmova se odnosi i na to’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Vlada je na press konferenciji u 14 sati predstavila nove epidemiološke mjere u borbi protiv koronavirusa.

“Nakon što nam se broj zaraženih prepolovio, opet je buknula epidemija. Upozoravao sam da jesen poogoduje širenju virusa i pozvao sve da budemo odgovorni jer nam dolaze teški dani.

Pozivali smo na izbjegavanje privatnih i obiteljskih okupljanja i smanjivanje nepotrebnog druženja. 25. listopada postrožili smo mjere, što je usporilo rast, ali nedovoljno. Upozoravao sam da je ovaj virus ozbiljna prijetnja zdravlju i životima”, rekao je premijer Plenković.

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović kazao je i tužnu vijest za Zagrepčane.

Odluka o zabrani sajmova se odnosi i na advente“, rekao je Božinović.

“Očekujemo preokret trenda, da brojke počnu padati. Postoje prediktivni modeli. Imamo radnu skupinu koja se njima bavi, oni su orijentacijske naravi, nisu za objavu u javnosti. Kroz par dana ćemo imati predikcije o brojkama. Svaki model uključuje mjere”, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

O navedenom smo upitali i voditeljicu Odjela za odnose s javnošću i međunarodne odnose Turističke zajednice Grada Zagreba (TZGZ), Darju Dragoje koja je nam je kazala kako će se program koji je u nadležnosti TZGZ-a održati, no da su slijedom mjera upitni najavljeni koncerti. Napominje kako sve što je u nadležnosti Zajednice, ne potiče okupljanja. Ugostitelji i njihova organizacija Adventa sa TZGZ-om nema veze.

S obzirom da je u samom centru grada najavljeno 15-ak kućica u kojima su se trebali prodavati razni suveniri iz Udruženja obrtnika grada Zagreba, oni nam tvrde kako nisu dobili upute od Stožera, te su im poslali upit, na koga se točno mjere odnose.


Komentari