NEKIMA SU ZASMETALE DUGINE BOJE! Kekin nije šokirana incidentom na Zrinjevcu: ‘To pokazuje koliko je ova borba važna’

Ivana Kekin (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Ovog utorka na Zrinjevcu se pojavila klupica u duginim bojama i izazvala niz reakcija. Riječ je simboličnoj gesti gradske vlasti povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, što nije naišlo na odobrenje pojedinaca. Tako je klupica ubrzo postala crna pa su se u akciju bojanja bacili radnici Zrinjevca koji su promptno vratili dugine boje.

Događaj je u RTL-u Danas komentirala saborska zastupnica Ivana Kekin.

“Gradske službe su promptno reagirale i drago mi je zbog toga. Klupa je postavljena simbolički, da obilježimo Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije i da kažemo da smo aktivni sudionici u borbi protiv takvog oblika zločina iz mržnje. Ta situacija koja se dogodila brzo nakon postavljanja, da je klupa pofarbana u crno je dodatno naznačila koliko je ta borba važna.

Utoliko mi je drago da su radnici Zrinjevca u roku od sat vremena klupu vratili natrag kao simbol da nećemo odustati i da koliko god nam se suprotstavili da ćemo ustrajati u tome. Zagreb je grad koji je otvoren i siguran za sve, i za ljude iz LGBTQ zajednice”, izjavila je.

Incident ju nije šokirao te naglašava da je potrebno puno truda s aktivističke i političke strane da bi se jednakost LGBTQ osoba poduprla. Kekin je komentirala i odluku gradonačelnika Tomislava Tomaševića da zabrani postavljanje zastava Hoda za život na gradske jarbole:

“Gradonačelnik i gradska uprava imaju pravo birati pokroviteljstvo i obzirom da ciljevi Hoda za život i organizatora Hoda za život nisu ciljevi za koje se zalažemo, logično je da Grad Zagreb nije pokrovitelj”.

Zastupnica također ističe da je Hod za život održan bez ikakvih zabrana po pitanju programa. Kekin kaže i da to za što se ova inicijativa zalaže, prema posljednjim anketama, podržava svega sedam posto građana.

Na samom kraju, osvrnula se na zabranu koncerta MC Stojana u Muzeju za umjetnost i obrt.

“Moram priznati da me zaobišla ta kulturna tema dana i nisam čula za gospodina. Došlo je do nesporazuma između organizatora i vodstva muzeja, nadam se da će se razriješiti na obostrano zadovoljstvo”, zaključila je Ivana Kekin.

Komentari