“NEKA ONI KAZNE ČETNIKA GOLMANA” Ljutnja na FIFU: ‘Tko će disciplinirati onog iz sao-krajine?’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Burne reakcije javnosti izazvala je vijest da je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade. Razlog je zato što su hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Iako ima i onih koji se slažu s odlukom FIFE i negativno govore o ponašanju navijača uglavnom prevladava ljutnja zbog postupka FIFE.

“Zašto kažnjavati Hrvatsku?! Zna se tko je imao transparente, tko je “vrijeđao” i zašto. To je skupina ljudi od kojih mnogi i ne žive u Hrvatskoj. Nego, hoće li biti pokrenut i postupak protiv golmana, širitelja laži i mržnje, koji je isprovocirao ovu situaciju?!”, pita se jedna čitateljica.

“Fifa bi trebala pokrenuti disciplinski postupak protiv sebe jer na ovom svjetskom ništa nije po pravilima FIFE” smatra ovaj čitatelj.

“To su pokrenuli Belgijanci da ih ne sj… kao Kanađane, i to je to” našalio se drugi.

Ima i reakcija u kojima se poziva hrvatske navijače da budu pristojniji.

“Navijači su ogledalo tima. Bilo bi poželjno kulturno ponašanje. Ako bodrite i volite svoje, ignorirajte nekulturu drugih. Pokažite im da smo iznad njih, da se ne spuštamo na njihov nivo. Istina i pobjeda je na našoj strani. Zašto se opravdavati, ignoriranje najviše boli. Sretno Hrvatska, uz vas smo uvijek” poručila je ova čitateljica.

“Takvi navijači su kreteni, znamo već. Ali taj golman isto nije trebao da kenja o takozvanoj Sao krajini. Njegova rođena baba ga je popljuvala za to i izjavila “je*ala ga krajina, otac mu je pola Srbin, pola Hrvat. On kao netko tko je učesnik prvenstva nema šta da sere o ratu, još je u pelenama bio kad su krenula sranja, ni ne sjeća se ničeg, a diže tri prsta i govori o Sao krajini. Njemu treba kaznu lupit, kao i hrvatskim navijačima. Hrvatska reprezentacija kao takva nije odgovorna za ponašanje navijača” smatra pak ova čitateljica.

 

“Jesu li i srpski igrači dobili kaznu zbog pjevanja za Kosovo? A i njihovi navijači zbog zastave?”, pita se čitateljica.

Postupak FIFE naljutio je slijedeće čitatelje koji su jasnim komentarima dali do znanja što misle o Međunarodnoj nogometnoj federaciji.

“Fifa bi bila najsretnija kada bi svi bili kao Katar.”

“Fifa će nogomet dovesti do negledljivosti.”

“Može nam se fifat…”

“Tko će disciplinirati onog iz sao-krajine?”

“Jaka stvar i FIFA.”

“Neka oni kazne četnika golmana” oštra je bila jedna čitateljica.

 


Komentari