‘NEĆE MU BITI LAKO!’ Zagrebački studenti o novom ministru: ‘Čini mi se da on stvarno voli Hrvatsku i vidi prostora za popravak’

Marko Primorac (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Sveučilišni profesor sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Marko Primorac naslijedit će Zdravka Marića u fotelji ministra financija. Baš kao i njegov prethodnik, ni Primorac nije član stranke, a govori li na predavanjima o problemima u Hrvatskoj i kakav je kao profesor, otkrili su zagrebački studenti za RTL.

Primorac već 15 godina predaje kolegije  “Javne financije”, “Lokalne financije”, “Upravljanje javnim dugom” te “Upravljanje financijama u javnom sektoru”. Sudeći prema opisu studenata, predavanja su mu poprilično zanimljiva.

TKO JE MARIĆEV NASLJEDNIK? U ministarsku fotelju stiže bivši savjetnik Kolinde Grabar Kitarović

“Kritizirao je ograničavanje cijena, tiskanje novca u vrijeme pandemije, zalaže se za uvođenje poreza na nekretnine (s time da obavezno napominje kako bi se onda ukinuli porez na kuće za odmor, komunalna naknada i spomenička renta i da bi porez na nekretnine više opteretio one bogatije građane s više nekretnina; iznos poreza na nekretnine bio bi jednak iznosu tri navedena davanja koja bi se ukinula!). Baš me zanima hoće li kao ministar provoditi te ‘nepopularne’ politike ili će biti stranački poslušnik. Nadam se ovom prvom”, izjavio je student Marko, a Ivana je otkrila da je Primorac često otvoreno pokazivao frustracije za loš porezni sustav.

Drugi studenti ga opisuju kao profesionalca s velikim znanjem i karizmom.

“S guštom sam dolazila na njegova predavanja. Uvijek nas je poticao na interakciju i raspravu i baš zato mislim da su predavanja bila zanimljiva”, kaže studentica Katarina, a kolegica Katja se složila i dodala da je Primorac pored svega i jako susretljiv i šaljiv.

Vijest da postaje ministar ih je ugodno iznenadila, a studenti ga nisu kritizirali ni kad su ispiti u pitanju jer kako tvrde, gradivo se činilo zanimljivo zbog njegovog načina predavanja.

“Ako je i govorio o problemima u državi, nikad ne bi spomenuo tko je točno kriv za to”, kaže Katja za RTL.

Smatraju da njihovom profesoru neće biti lako ući u “Marićeve cipele”, ali će biti dostojna zamjena.

“Prema mojem doživljaju njega i njegovim stavovima koje je iznosio na nastavi, ja bi rekla da on stvarno voli Hrvatsku i vidi prostora za popravak i napredak”, poručila je studentica Ivana.

Hoće li Primorac biti jednako dobar ministar kao profesor, budno ćemo pratiti.


Komentari