Neboder na jednoj od najboljih lokacija u gradu stoji prazan

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Vjesnikov je neboder proteklih godina više puta najavljivan kao prostor gdje bi se preselilo  više državnih ministarstava koja sada plaćaju skup najam poslovnih prostora privatnicima, no od toga izgleda neće biti ništa, piše Novac.hr.

“Kako bi Vjesnikova nekretnina stavila u funkciju, potrebno je uložiti u grijanje, hlađenje, vodovodne instalacije i kanalizaciju, što je procijenjeno na 75 milijuna kuna“, kažu u Ministarstvu državne imovine.

Budući da država nije jedini vlasnik, riječ je o investiciji koju ne može snositi isključivo država, nego bi u njoj trebali sudjelovati svi suvlasnici. “Ostali suvlasnici nekretnine Vjesnik u ovom trenutku nisu zainteresirani za takvu investiciju”, otkrivaju u ministarstvu, koje je nakon osnivanja 2016. od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) preuzelo upravljanje dionicama i nekretninama u državnom vlasništvu.

DUUDI više puta najavljivao da će Vjesnik, čijih se nekretnina Ministarstvo financija dokopalo u stečaju istoimenog dnevnog lista i s njim povezanih tvrtki, biti rješenje za smještaj više ministarstava i agencija koje rade u privatnim nekretninama.

Prema izvatku iz zemljišnih knjiga, Vjesnik zauzima 32.435 četvornih metara prostora, a ima devet suvlasnika. “Suvlasnički udio države u nekretnini Vjesnik iznosi 38,6 posto”, navode u Ministarstvu državne imovine, izuzimajući tako iz vlasništva države u Vjesniku dio koji kontrolira istoimena tiskara iako je i ona u većinskom državnom vlasništvu.


Tiskara je, prema podacima iz zemljišnih knjiga, vlasnik 22 posto nekretnine Vjesnik. Ostali su suvlasnici: Allegheny Financial, Konzum plus, VLM Cvjetno, VLM Cvjetno nekretnine, Multiprint u stečaju, Grafik net i Plavi radio.

Komentari

loading...