NE ZNAJU GA, ALI SE NE BRINE: Joško Klisović najavio prve poteze u slučaju pobjede

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SDP je na konferenciji za medije predstavio Joška Klisovića, svog kandidata za gradonačelnika Zagreba koji je najavio prve poteze u slučaju pobjede. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je kako je odluka o Klisoviću bila jednostavna.

“On je profesionalac s više od 30 godina iskustva i znanjem potrebnim za upravljanjem Zagrebom”, rekao je Grbin. Danas je Joško Klisović predstavio svoj program i najavio koji će mu biti prvi potezi postane li gradonačelnik Zagreba.

“Plan je da visoke prakse upravljanja uvedemo i u naš grad koji će postati konačno metropola, a nenajzapušteniji glavni grad EU-a. To hoću i moram promijeniti. Tu me možete držati za riječ”, rekao je Klisović napočetku obraćanja medijima te dodao: “Idemo u direktnu borbu protiv korupcije, da ga vratimo građanima”, dodao je.

“Moj prioritet će bit obnova i razvoj grada. Također, briga i razvoj ljudskog potencijala grada koji je ogroman. Rekonstrukcija, reforma i reogranizacija Gradske uprave i Holdinga radi kvalitetnijh, bržih, dostupniji i učinkovitijih usluga našim građanima. Cijeli grad vapi za rekontrukcijom”, tvrdi.

Radit će se na poboljšanju željeznice u gradu, ali i sporta, govori Klisović. Promet će također biti jedan od prioriteta, piše Otvoreno.hr. Regulacija prometa, semafori i sve ostalo, kako bi gužve bile što manje, kaže. “Denivelirat ćemo gradsku željeznicu kako bismo grad učinili funkcionalnom cjelinom”, rekao je.

Dodao je kako ima dovoljno vremena da se predstavi građanima koji se nisu imali prilike upoznati s njegovim radom.

“Ne želim biti onaj gradonačelnik koji će šetati gradom i onda zvati da se rupe pokrpaju, tako se ne vodi grad”, govori Joško Klisović i dodaje: “Uskladit ćemo radno vrijeme vrtića, optimizirati mrežu vrtića, ako treba subvencionirat ćemo velike tvrtke koje imaju puno zaposlenika da kod sebe otvore vrtiće i tako rasterete gradske vrtiće”.

Kaže i kako neće zaboraviti ni starije. Istaknuo je kako će svatko tko dobro radi svoj posao ostati na svojoj poziciji.

“Osigurat ćemo dovoljno mjesta u domovima za starije. Ulagat ćemo u ljudski potencijal Grada”, istaknuo je. “Do pobjede!”, zaključio je Klisović predstavljanje svog programa.

Javnost ga baš i ne poznaje. Kako on to komentira? “Oni koji su pratili moj rad, u svakom segmentu mog posla – tu je bilo jako puno poduzetnika. Ja sam bio jedini dužnosnik koji je tražio da ga ocijene korisnici, dakle poduzetnici. A imam tri mjeseca da se predstavim ostalim građanima”. Plan mu je da prođe sve gradske četvrti. “Bit ću gradonačelnik koji će sustavno urediti da sve rupe budu pokrpane.”

Odakle novac, zanimalo je novinare. “Postoji gradski proračun, postoje EU fondovi, razvojni krediti”, rekao je te dodao da postoji i financiranje od strane samih građana.

“Građani sada nemaju povjerenja u Gradsku upravu, u Holding, a to je nešto na čemu ću raditi. Povjerenje se teško uspostavlja i brzo se gubi. To svi znamo, ali bez povjerenja građana je teško voditi. Možete ga voditi autoritativno, ali ne demokratski”, rekao je.

Istaknuo je da je veliki problem Zagreba i minus u proračunu: “Veliki minus u gradskom proračunu, neplaćenih obaveza, još puno obaveza koje dolaze na naplatu. To je veliki problem”. Kako će ga riješiti, pitali su novinari.

“Kreativnim načinima financiranja, racionalizacijom rada, uvođenjem novih tehnologija, saniranjem gradskih infrastrukturnih projekata koji proizvod gubitke, a prije svega ćemo do novaca doći obračunom s korupcijom”, zaključio je Klisović.

Komentari