‘Ne želim biti gradonačelnik koji će odlučivati o svakoj rupi’ Tomašević ne planira biti lokalni šerif Zagreba

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika iz platforme Možemo! Tomislav Tomašević u Dnevniku HRT-a  komentirao je aktualnu situaciju uoči lokalnih izbora koji nam se opasno približavaju. U svibnju ćemo doznati tko će naslijediti preminulog gradonačelnika Milana Bandića koji je metropolom vladao više od 20 godina.

Na pitanje je li ostalo što dobro od Milana Bandića, Tomašević kaže da je socijalna politika dosta dobra, da se s time treba nastaviti, poglavito u ovakvoj krizi. Dodaje da se i može poboljšati cijela komunalna usluga za građane u Zagrebu.

Za protukandidate, riječi hvale nema.

Ulazak Miroslava Škore u utrku za gradonačelnika metropole ga previše ne zanima jer, kako kaže, ne bavi se gradom od jučer već godinama.

Na kritike da je aktivist, Tomašević kaže, s 21 godinu je bio izabran za savjetnika UN-ove agencije za okoliš za područje Europe, te ima bogatu biografiju i školovanje vani.

“Što se tiče upravljanja gradom, nitko od kandidata nema to znanje i iskustvo”, kritizira Tomašević svoje oponente i dodaje da je najbitnije da Zagreb više nema lokalnog šerifa.

Ne želim biti gradonačelnik koji će odlučivati o svakoj rupi, o tome kako će izgledati neki park, tko će dobiti neki posao. Mene to ne zanima”, kaže i ističe da bi svi pročelnici trebali staviti mandat na raspolaganje, no i da se nitko ne mora bojati za posao.

“Ne zanima me tko ima kakvu stranačku iskaznicu ili nema nikakvu iskaznicu. Zanima me tko će raditi svoj posao”, kaže Tomašević, a najavio je i reviziju ugovora s tvrtkom Petra Pripuza.

“Imamo situaciju u gospodarenju otpadom da nekoliko poduzeća dobiva dosta unosne ugovore s Gradom. Smatram da se dobar dio poslova može raditi i od strane gradskih poduzeća. Ne vidim razlog da tako skupo plaćamo takve “outsourcane” poslove nekolicini poduzeća koji se često jedini i javljaju na natječaje”, zaključuje.


Komentari