Ne odmaraju svi tokom blagdana: Policija najavila pojačan nadzor u prometu

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Policija je u petak najavila da će tijekom blagdana nastaviti s pojačanim nadzorom u prometu kako bi spriječila i sankcionirala najteže prekršaje vozača automobila i motociklista, vezane uz alkoholiziranost, brzinu, korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja.

Nadzor prometa i vozača odvijat će se na velikom broju lokacija u Hrvatskoj, a bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Budući da se ovog vikenda uoči Božića očekuju temperature u plusu, policija procjenjuje da će u prometu, uz veći broj automobila, sudjelovati i veći broj pješaka, biciklista, ali i mopedista i motociklista, od kojih jedan dio i u “noćnim uvjetima”, posebice na mjestima obilježavanja advenata u zonama gradskih središta i trgovačkih centara.

Zbog smanjene vidljivosti u noćnim uvjetima, ali i moguće magle, policija podsjeća na odredbu Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prema kojoj i za vrijeme vožnje danju na motornim vozilima od 1. studenog do 31. ožujka moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Vožnja s upaljenim svjetlima za vozače mopeda i motocikala obavezna je, pak, tijekom cijele godine, navode iz MUP-a.


Komentari