Ne daju mu mira ili on njima? Ovo su ljudi koji posvuda prate Bandića

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

“Obvezno se ide na ono što je direktno vezano uz resor. Primjerice, ako gradonačelnik otvara obnovljenu cestu, ići će pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje ili njegovi pomoćnici ili pak svi oni zajedno. A ići će i direktor Zagrebačkih cesta”, rekli su ugradskoj upravi za Večernji.hr. Htjeli ili ne, od njih se podrazumijeva da idu gdje ih s pozove i gdje ih ‘gazda’ pošalje.

Posebno je zanimljivo po kojem se ključu biraju osobe koje koje idu na terene ako sam gradonačelnik ne stigne jer ih je previše u jednom danu. Zanimljivo je i to da često resori baš i nemaju veze s tim tko će posjetiti neki događaj.

Za ilustraciju, direktor Gradskih groblja Patrik Šegota dobro se zabavljao na Rujanfestu, pregledao je štandove na proštenju u Čučerju, bio je na misi na Bistrici, otvorio je obnovljenu Držićevu, ali i Ljeto na Zrinjevcu. Posjetio je s Bandićem i Virsku noć, a na toj je morskoj fešti bio i skupštinski zastupnik stranke “365” Miodrag Demo. Obali ovog ljeta nije odoljela ni pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković, i to ne samo onoj savskoj već i tribunjskoj, gdje je s prvim čovjekom grada pošla na 52. tradicionalne trke tovara.

Iako se na utrkama mogao očekivati Dinko Bilić, koji vodi Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, on se ipak odlučio da će gradonačelnika pratiti na svečanom misnom slavlju u povodu obilježavanja prvog pastirskog pohoda sv. pape Ivana Pavla II. u Jelkovcu. Na istok grada, ali u Dubec, otišao je i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, i to kako bi, prigodno, otvorio tamošnju tržnicu. A iako se možda ovaj posljednji primjer čini i najsuludijim, a to je doktorica znanosti iz područja molekularne biologije Gordana Rusak na obilasku rotora, taj je u konačnici možda i najlogičniji.


“Ona je skupštinska zastupnica i pripada klubu bandićevaca. Oni su pozvani na gotovo sve terene, baš kao i zastupnici ostalih stranaka, da provjere kako napreduju projekti za koje su u gradskom parlamentu digli ruku” rekli su iz uprave grada za Večernji.

To znači da ne idu svi direktori Holdingovih podružnica s gradonačelnikom uokolo samo u funkciji voditelja svojih poduzeća. Idu, što je još i “genijalnije”, zato što su pripadnici gradonačelnikove Stranke rada i solidarnosti.

Komentari