Nastavlja se štrajk u školama: Sutra štrajkaju ove županije

pixabay

Nastavlja se štrajk u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Kao i do sada, nastavlja se odvijati cirkularno.

Sutra će štrajkati škole u Zadarskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, rekao je Mihalinec na pressici na Markovom trgu.

“Nismo se došli cijenkati, jasno smo definirali zašto tražimo povećanje za 6,11”, odgovorio je Mihalinec na navode da će im Vlada ponuditi 5 posto veće plaće.

Danas se, podsjetimo, štrajka u osnovnim i srednjim školama u Zagrebu. Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec je kazao da štrajk u Zagrebu, prema usmenim informacijama koje ima, ide dobro.

“Mogu najaviti da ćemo sutra na redovnoj konferenciji izvijestiti kakav oblik i koji modalitet i kako ćemo nastaviti od ponedjeljka jer nemamo osjećaj da će se socijalni dijalog uspostaviti i nemamo osjećaj da će doći do rješenja iako je predsjednik Vlade rekao da nude dijalog, samo ne znamo kome jer nas ne poziva, pa ne znamo hoće li biti sastanak na kojem će Vlada nešto ponuditi”, rekao je Mihalinec.


Neka nas Vlada ne zove ako su njihovi prijedlozi manji od naših, nismo se došli cjenkat, kazao je. A ima i poruku za Ivana Vrdoljaka, šefa HNS-a: “Neka nas ne brani, neka nas ne zastupa, jer nije HNS pokrenuo ovu incijativu nego su je pokrenuli sindikati prošle godine i napravili izračun i prijedlog koji je prihvatila ministrica. Drago nam je da HNS podržava ministricu, ali to je naš zahtjev i molim predsjednika HNS-a da nas ne zastupa kao što nas je jučer zastupao u jednom intervjuu”.

Komentari

loading...