NASTAVA U NAJNEIZVJESNIJOJ ŠKOLSKOJ GODINI: U Zagrebu skraćen školski sat, tri su moguća scenarija…

ILUSTRACIJA: wikipedia

Pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin kazao je u utorak da postoje tri scenarija za provedbu nastave u novoj školskoj godini te istaknuo da ministarstvo želi omogućiti potpunu nastavu u školama, ali da postoje i scenariji miješanog oblika nastave i potpune online nastave.

“Postoje tri scenarija – onaj koji želimo da bude je taj da učenici budu u svojim školama i klupama i da se nastava održava u školama, drugi je da se nastava održava dijelom online, dijelom u školama, a treći je, da će se u najgorem slučaju, nastava održavati online”, kazao je Karin za HRT.

Napomenuo je kako je stajalište ministarstva da djeca trebaju biti u školama, pa tako neće biti potpune blokade sustava ako se dogodi situacija zaraze koronavirusom i određeno žarište.

“Više neće biti potpune blokada cijelog sustava nego ćemo, ako se negdje pojavi određeno žarište, tom razrednom odijelu, školi, području ili gradu davati jasne upute”, poručio je i dodao da moguće blokade neće biti generalne za cijelu Hrvatsku.

Podsjetio je da školska godina počinje 7. rujna i  da je ministar obrazovanja Radovan Fuchs već imenovao tijelo u kojemu sudjeluju epidemiolozi, osnivači školskih ustanova, obrazovni sindikati i agencije. Oni će se, najavio je, sljedeći tjedan sastati i ubrzo razraditi jasne upute školama za provođenje nastave u novoj školskoj godini.


Kazao je i da će se u slučaju provođenja online nastave, u njoj dogoditi određene promjene za učenike od 1. do 3. razreda osnovne škole, za koje se nastava neće odvijati putem televizijskog programa, već u realnom vremenu, po unaprijed određenom rasporedu, a tehnički bi ju provodio Carnet.

Karin je kazao i kako je ministarstvo obrazovanja dalo suglasnost za skraćivanje nastavnih sati u Gradu Zagrebu. Zbog premještaja dijela učenika iz škola koje su oštećene u potresu u druge škole, nastavni sat trajat će 40, umjesto 45 minuta.

Komentari

loading...