NAPOKON! Oleg Butković obišao Pelješki most i poručio: ‘Otvaramo ga krajem srpnja!’

Pelješki most. Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak je obišao Pelješki most, a poručio je da će se most otvoriti krajem srpnja.

“Most će se otvoriti krajem srpnja, a ostaje nam još osam kilometara obilaznice kod Stona i spoja na državnu cestu D8, što bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine”, rekao je Butković.

Također, ministar se osvrnuo i na izvođače radova te bujanje cijena na tržištu zbog rata u Ukrajini.

“Izvođači rade u zaista otežanim okolnostima zbog poremećaja na tržištu. I taj dio smo pripremili, na Vladi ćemo donijeti odluku, predlagač će biti Ministarstvo graditeljstva, tako da ćemo i taj dio regulirati. To se ne odnosi samo na ovaj, nego na sve projekte u Hrvatskoj.

Ovo što se događa u Ukrajini poremetilo je mnoge stvari i činjenica je da izvođači, u financijskom smislu, rade u otežanim okolnostima. Ali ništa ovdje nije i neće biti dovedeno u pitanje. Krajem srpnja otvorit ćemo Pelješki most s dijelom pristupnih cesta, tih 25 kilometara, a ostatak do kraja godine, tako da uspješno privodimo kraju najveći, najvažniji infrastrukturni projekt u Hrvatskoj. Spajamo teritorij”, rekao je ministar.


Komentari