Napokon! Obnovljen vozni park patronažnih sestara

Župan.hr

U Samoboru je dodjeljeno devet osobnih vozila patronažnoj službi Doma zdravlja Zagrebačke županije. Automobili zajedno vrijede 590.000 kuna, a osim osobnih vozila, za potrebe Doma zdravlja u Samoboru nabavljen je i najmoderniji digitalni mamografski uređaj, vrijedan 448.000 kuna.

”Ulaganje u mamografski uređaj uistinu je hvalevrijedno. Veseli nas što će stanovnice Samobora u svome gradu moći obaviti mamografski pregled. Podržavamo ovakva ulaganja, neka ih na području županije bude što više”, rekla je zamjenica gradonačelnika Samobora Sanja Horvat Iveković.

Sestrama patronažne službe osam ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije ključeve vozila predao je župan Stjepan Kožić. Sve ispostave dobile su po jedno, a ispostava u Velikoj Gorici (najveća u županiji) dva vozila, prenosi župan.hr.

”Ovime podižemo standard usluge patronažne službe. Kroz protekle dvije godine nabavili smo 20 vozila, a danas predajemo još njih devet. Niz godina držimo kontinuitet ulaganja u zdravstvo. Patronaža je, prije svega, spoj naših žitelje s liječnicima u Domu zdravlja i taj spoj treba biti što kvalitetniji i bolji. Posebna zahvala medicinskim sestrama koje rade ovaj posao i prije svega brinu o starijim i usamljenim osobama”, rekao je Župan Kožić, dodavši da Županija, osim u primarnu zdravstvenu zaštitu, značajno ulaže i u energetsku obnovu zgrada Doma zdravlja. Potvrdio je da će ispostavu u Samoboru za enegertsku obnovu prijaviti iduće godine.

 


Komentari